Nesten det siste brevet til mine samarbeidspartnere ... Jeg dro ikke

Bare i dag for ti dager siden, som du vet, sluttet jeg å signere papirene knyttet til et prosjekt som holdt meg opptatt og inspirert i syv år. Sikkert vil de ha ventet på en forklaring, fordi bare et par veldig nære mennesker visste om dem noen dager før, selv om det var planlagt fra den dagen jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle miste inspirasjonen min. Jeg ventet på den stille natten på et hotell og beslutningen om å fjerne eller legge igjen et par linjer i skrivingen.

Det stemmer, jeg vil ikke lenger koordinere kommandoen, og mine meninger vil bare være forslag med god intensjon. Noen andre vil ta utfordringen som kommer fra å utvikle prosessen, uten å miste synet av hva som fungerer, eller tålmodighet for de enkle tingene som bare virker for å påvirke stemningen til de som er i felt som ammer med ære.

Jeg er fornøyd med å ha bygd med deg fra bunnen av en styrkingsmodell basert på felles ledelse, der heltene i virksomheten ikke er georøkte ideologer, men vanlige mennesker som gjør daglige oppgaver hver dag, fordi de brenner for det. Det er et privilegium for meg å ha lært av tre typer, som lærte meg at de visste hvordan de kunne gjenoppfinne sin kunnskap til et opplegg som begynte på en serviett, og som ble matet av disiplinen til de som kanskje ikke forsto dens dimensjon i begynnelsen, hvorfor ikke Han vil at alle skal være eksperter, men å gjøre det som er riktig for dem, pluss det komplementære bidraget fra onkler og tanter som bare fortjener min respekt for å vite hvordan jeg mesterlig kan kombinere det de vet hvordan de skal gjøre.

Inntrykkene til 300 brukere fra to kontinenter i det siste webinaret mitt faller ikke sammen med måten de så på meg første gang jeg reiste det for 7 år siden, spesielt siden vi utviklet mye av hvordan det ville fungere ved å tenke høyt på den åpne veien, med mennesker at de mer enn mine medskyldige på dette tidspunktet ble "vennene mine". Men det imponerende med saken er at det ikke er noe imponerende, fordi det ikke starter med innovative ideer, bare fra realiseringen av åpenbare rutiner:

  • Ta ut av 230 midlertidig ansatt teknikere en generasjon på 16 som jeg vil anbefale med lukkede øyne, selv med et sertifikat for den amerikanske ambassaden. Selv om de sviktet meg en gang, fordi de skuffet meg i det andre, men som jeg ville gi en tredje sjanse til fordi jeg en dag hadde dem foran meg, og jeg vet nøyaktig hva jeg så i øynene deres den ettermiddagen i Quimistan-dalen.
  • Ha en ekspert i matche implementering lære alt han vet, vite at en dag ville han gjøre uten det; men overbevist om at jeg signerte ham for hans evne til å lage kloner med bare hans høyde.
  • Konverter en enkel felttekniker til en metodisk leder som kan være klar over 20 kommuner samtidig, med ansvar for gutter som ble dannet for bare et par år siden; at han modnet i den grad han stoler på dem bare fordi han selv lærte dem hvordan man bruker en Garmin-nettleser til å lage et UTM-koordinatnett.
  • Bryt tabuet om at en vakker kvinne ikke kan være en kadastrekonsulent med samme evner som en mann; som kan lede et team av léperos felt som ville spise hele stykket, men fordi de ikke respekterer sin kunst til nivå totalstasjonen i 53 sekunder vunnet uten å miste sin kvinnelighet Cheto; den senere del i et åpent møte presentere de nye matrikkelkart verdier og fem natt sødme gjen ser i speilet og føle seg spesiell for den personen som bestemte seg for å elske.
  • Å finne mennesker som ikke er matrikkelfolk, men som, som de hørte meg snakke om tomter, oversatte metoden til administrative, økonomiske, ledelsesmessige prosesser ... det har vært best; ikke fordi vi var en luksus sammen, men fordi vi i andres feil fant styrkene våre til å utfylle hverandre.
  • Overbevise kommunene om at Commonwealth kan ta rollen som kadastre, og at borgmesterene kan tildele en ressurs av inntektene de mottar i en årlig injeksjon, slik at kadastren er en daglig handling som gir utvikling.
  • Overbevis meg via telefon at den som er på den andre enden av linjen, er den personen som vil utfylle mine mest røkt ideer; som vet han har 15 år mer erfaring enn meg, men den eneste måten å være trofast mot meg for å beundre enkelhet av mine tåpeligheter, ved enkel nysgjerrighet bøye å vite om denne siden av canabis hele verden er gal.
  • Gjør et av de mest kritiske stadiene av prosessen, og ta meg den tilfredsheten som tre dager før loven som vi forfremmet ble godkjent i nasjonalkongressen i en periode med distraksjondu egeomatesDet er valg.
  • Finn venner selv hos de menneskene som jeg fornærmet mer enn en gang ...

Jeg vil liste opp flere, men jeg vil bare gjenta det de ... du vet, selv om det er bevist i tredje person.

... hvor jeg skal.

For 10 år siden var jeg en del av en bokstavelig geofumed, der jeg oppdaget at det ikke er noe bedre enn å gjøre det vi liker; så lenge inspirasjonen varer. Jeg var ikke engang en del av den prosessen, bare marsvinet de brukte for å teste om det var mulig å polere noen vanlige; Selv om de for det skulle sende meg til et Dale Carnegie-kurs, skaffe meg et 30-dagers amerikansk visum, gi meg sko større enn føttene, overbevise meg om at jeg kunne gjøre ting bra ikke fordi jeg var strålende, men på grunn av balansen mellom disiplin og dumhet.

Opplevelsen var unik; Som et resultat av det tok vi feil sammen flere ganger, men vi følte også chillingen ved å vinne en pris for første gang for landet som nesten så oss født. Nesten som da Honduras slo Mexico på Azteca. Det var hyggelig en dag å være foran en resten av røykte mennesker fra hele verden og fortelle dem hvordan vi gjorde med lidenskap hva vi kunne, men med forestillingen om noe som var ute av sin tid med teknologien i disse årene. At i figuren i Tsjekkoslovakia sa en fyr som tegnet LADM-modellen abstrakt… Děvky ty jsi kdo, kurva Hondurasu?

Vi lærte ikke noe nytt, vi lærte bare at hjulet allerede er oppfunnet. At det ikke skal endres, at separasjonen i vognens aksel bare er tiltaket som tillot de to hestene som trekker den, ikke å gni mot hverandre, og det er derfor nå bilene har det målet. Men vi lærte også at akkurat den bredden er togskinnene ... uten noen begrunnelse fordi den hulken aldri vil bli dratt av hester.

Som et resultat av den opplevelsen fortsetter jeg å møte strålende mennesker mange steder. Så genialt, men enkelt og ærlig; Jeg lærte av dem at adelstitlene til de akademiske lagene bare er viktige i et par latinamerikanske land; som ser bra ut i e-postsignaturen, men er overflødige i sammenheng med det åpenbare. Jeg ble lært å være arrogant midt i setningen for å holde meg i god humør, men å være ostete i signaturen for å minne meg om at selvtilliten begynner når Laplace-transformasjonen.

... bli der

Livets omstendigheter førte meg til å synke i de kommunale kadastrene, for å forstå hva folk vil ha der under og hvorfor aldri fra frontdesken var det mulig å sette dem til å gjøre kadastral vedlikehold i det nasjonale systemet.

Det var så åpenbart, men det var nødvendig å være der for å bevise det. Fordi flerbruksmatremen ikke består av datamengden den har, men kapasiteten til å komme vanlige mennesker til gode. Kommunen tjener ikke noe på å gjøre matrikkel, det er neppe en utgift; hans virksomhet er nesten alltid å innkreve skatt, og for det kunne han ikke gjøre matrikkel; dermed ville overskuddet være større. Hans virksomhet er ikke å planlegge arealanvendelsesplaner, det er veldig dyrt, men han må få folk til å leve bedre; for hvilke kart malt i pdf ikke er nok.

Så det vi gjorde var det åpenbare. Få matrikkelen til å jobbe med nyutdannede på videregående skole, med den presisjonen virksomheten trengte, slik at ordførere elsker kostnadene. Overbevise rådets medlemmer om at de for hver dollar som investeres i matrikkelen kunne gi 6 fordeler til befolkningen. Overbevis oss selv om at kommunene ikke engang trengte oss som eksperter, men heller som lærere av de mest elementære tingene, men at vi kunne bygge en modell fra den som kom til å påvirke et lands offentlige politikk.

Så vær der du er. Fordi gevinsten fra mitt bidrag for deg ikke er teknisk, som det AutoCAD-kurset den uken i Intibucá; De vil forstå at den dagen skulle være nær alle for siste gang; for å vise at vi ikke visste hvordan vi skulle lage oppsett i Microstation, men at det var mulig å føde høyt å tenke. Mitt bidrag var aldri å løse deres problemer eller gi velsignelsen hvem de skulle ansette eller avvise; øvelsen fikk oss til å vise at inspirasjon er nok til å finne talent og frukt fra de mest tørre områdene.

Bli der fordi Che på Facebook har rett: dette kontinentet okkuperer ikke frigjørere, men mennesker som er i stand til å frigjøre seg selv. Bli der fordi disiplin i enkle ting vil gi deg noe å vise for det. Invester tid i å utfylle dine mangler, dårlig stavemåte, uferdig universitetskarriere, din lille lidenskap for lesing, for forskning,

og fremfor alt for skriving; fordi det ikke er en glede å skille seg ut, det er snarere et verktøy for å organisere ideer. Det åpenbare tar ikke orden; Men ideene våre skal knyttes sammen på en systematisk måte og gjenspeiles i klatter på tavlen, i bloggartikler, i opplæringshåndbøker, i systematisering av god praksis, i konseptualisering av prosesser ...

Hvis du designer en matrikkelfil i et Excel-ark og distribuerer den fritt, kaller de dem; for å oppdatere en vurderingsmetode blir de ansatt for å legge til rette for en workshop; Hvis de en dag for å skrive i en blogg, blir de kalt fra Holland til å moderere et ekspertpanel i BIM-modeller ... de forteller meg hvorfor det vil gjøre meg glad. Men gjør alt med lidenskap, fra å klikke et punkt på et ortofoto til å tegne en eiendom i tredje etasje i et sameie: fordi så lenge du gjør det inspirert, vil du overføre den lidenskapen til andre.

Og hvis du en dag føler at det er en geofume som tiltrekker deg mer enn det du holder på med, så ta den. Fordi underytelse ikke er et tegn på å bli blokkert, er det forslaget om å konsentrere lukten på noe som er der, og prøve å minne oss på at det ikke er noe bedre enn å bli inspirert.

... Jeg dro ikke. Jeg gikk nettopp tilbake til inspirasjonstabellen.

 

Takk for at du videresender den til 16 som synes å være i dette engasjementet.

 

Med kjærlighet

G!

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.