Nesten siste brev til mine medarbeidere ... Jeg gikk ikke

Bare i dag for ti dager siden, som du vet, sluttet jeg å signere prosedyrene knyttet til et prosjekt som hadde hatt meg opptatt og inspirert i syv år. Sikkert har de ventet på en forklaring, for bare et par svært nært folk kjente noen dager før, selv om det var planlagt fra dagen jeg bestemte meg for at jeg ikke ville miste inspirasjonen min. Jeg ventet på en stille natt på et hotell og avgjørelsen om å fjerne eller legge igjen et par linjer med skriving.

Det stemmer, jeg vil ikke lenger koordinere kommandoen, og mine meninger vil neppe være forslag til god intensjon. Noen andre vil ta utfordringen er å utvikle prosessen trinn uten å miste optikk slik at det fungerer, eller tålmodighet for enkle ting som ikke fungerer enn å påvirke stemningen i den som er ute på marken amming med ære.

Jeg er glad for å ha bygget fra grunnen av med deg en Selvstendighet modell basert på felles forvaltning, der heltene i virksomheten er ikke de geofumados ideologene men vanlige folk gjøre dagligdagse oppgaver hver dag fordi de er opptatt av. Det er mitt privilegium å ha lært av tre typer, som har lært meg at visste gjenoppfinne sin kunnskap til en ordning som startet i servietten en restaurant, og matet den disiplin av dem som ikke kan forstå i begynnelsen av sin størrelse, fordi det ser for alle å være eksperter, men hva de gjør tilsvarer tilskudd onkler og tanter som bare min respekt de fortjener å vite hva de kombinerer mesterlig.

Inntrykkene fra 300 brukere fra to kontinenter i det siste webinaret mitt er ikke sammenfallende med slik de så meg første gang jeg løftet det opp for 7 år siden, spesielt siden mye av hvordan det ville fungere utviklet vi oss til å tenke høyt på åpen vei, med mennesker at mer enn mine medskyldige på dette tidspunktet ble "mine venner." Men det imponerende er at det ikke er noe imponerende, fordi det ikke er en del av innovative ideer, bare realiseringen av åpenbare rutiner:

  • For å fjerne fra 230 midlertidige kontraktsteknikere en generasjon 16 som jeg vil anbefale med lukkede øyne, selv med et sertifikat for den amerikanske ambassaden. Til tross for at de ikke klarte meg en gang, fordi jeg var skuffet over andre, men som ville gi dem en tredje mulighet fordi en dag jeg var foran, og jeg vet nøyaktig hva jeg så i øynene hans at ettermiddagen i dalen Quimistán.
  • Ha en ekspert i matche implementering lære alt han vet, vite at en dag ville han gjøre uten det; men overbevist om at jeg signerte ham for hans evne til å lage kloner med bare hans høyde.
  • Konverter en enkel felttekniker til en metodikkdriver som kan passe på 20-kommuner samtidig, ansvarlig for gutta som ble dannet for bare noen få år siden; som modnet til graden av å stole på dem bare fordi han selv lærte dem å bruke fra en Garmin-nettleser for å lage et rutenett av UTM-koordinater.
  • Bryt tabuet om at en vakker kvinne ikke kan være en kadastrekonsulent med samme evner som en mann; som kan lede et team av léperos felt som ville spise hele stykket, men fordi de ikke respekterer sin kunst til nivå totalstasjonen i 53 sekunder vunnet uten å miste sin kvinnelighet Cheto; den senere del i et åpent møte presentere de nye matrikkelkart verdier og fem natt sødme gjen ser i speilet og føle seg spesiell for den personen som bestemte seg for å elske.
  • Finn folk som ikke er cadastre folk, men som de hørte meg snakke om tomter oversatt metoden til administrative, økonomiske, ledelsesmessige prosesser ... det har vært det beste; ikke fordi vi var en luksus sammen, men fordi vi i andre misforståelser fant at våre styrker kunne utfylle hverandre.
  • Overbevise kommunene om at Commonwealth kan ta rollen som kadastre, og at borgmesterene kan tildele en ressurs av inntektene de mottar i en årlig injeksjon, slik at kadastren er en daglig handling som gir utvikling.
  • Overbevis meg via telefon at den som er på den andre enden av linjen, er den personen som vil utfylle mine mest røkt ideer; som vet han har 15 år mer erfaring enn meg, men den eneste måten å være trofast mot meg for å beundre enkelhet av mine tåpeligheter, ved enkel nysgjerrighet bøye å vite om denne siden av canabis hele verden er gal.
  • Gjør et av de mest kritiske stadiene av prosessen, og ta meg den tilfredsheten som tre dager før loven som vi forfremmet ble godkjent i nasjonalkongressen i en periode med distraksjondu egeomatesDet er valg.
  • Finn venner selv i de menneskene som jeg fornærmet mer enn en gang ...

Jeg vil liste mer, men jeg vil ikke gjøre mer enn gjenta hva de ... du vet, selv om det er vist i den tredje personen.

... hvor jeg går

10 år siden var jeg en del av en geofundada bokstavelig, der jeg oppdaget at det ikke er noe bedre enn å gjøre det vi liker; mens inspirasjonen varer. Jeg var ikke engang en del av den prosessen, bare marsvinet pleide de å teste om det var mulig å polere vanlige mennesker; selv om det bør sende en Dale Carnegie kurs, få meg en amerikansk visum 30 dager, gi meg en større enn mine føtter sko, overbevise meg om at jeg kunne gjøre ting riktig ikke å være lyse men balansen mellom disiplin og dumhet.

Opplevelsen var unik; Som et resultat av det gjorde vi flere feil sammen, men vi følte også det chill som kommer fra å vinne for første gang en premie for landet som nesten så oss født. Nesten som når Honduras slo Mexico i Azteca. Det var hyggelig en dag å være foran resten av røyker rundt om i verden, fortelle dem hvordan vi gjorde med lidenskap hva vi kunne, men med oppfatningen om noe som var ute av sin tid med teknologien i de årene. At i figuren i Tsjekkoslovakia sa en fyr som skissert abstrakt, modell LADM ... Děvky ty jsi kdo, kurva Hondurasu?

Vi lærte ikke noe nytt, vi lærte bare at hjulet allerede er oppfunnet. At det ikke er nødvendig å forandre det, at separasjonen i vognens akse er bare det tiltaket som tillot de to hestene som gjør det, ikke å gni i rumpa, og derfor har bilene den målet. Men vi lærte også at akkurat den bredden har togskinner ... uten at det er en rettferdighet fordi den hulk aldri vil bli trukket av hester.

Som et resultat av denne erfaringen kjenner jeg fortsatt strålende folk på mange steder. Så genialt, men enkelt og ærlig; fra dem lærte jeg at adelstitelene til de akademiske klassene er viktige bare i et par land i Latin-Amerika; De ser bra ut i signaturen til e-posten, men de er overflødige i sammenheng med det åpenbare. De lærte meg å være arrogant i en halv setning for å holde god humor, men å være corny i signaturen for å minne meg om at selvtillit begynner som den forvandlede Laplace.

... bli der

Livets omstendigheter førte meg til å synke i de kommunale kadastrene, for å forstå hva folk vil ha der under og hvorfor aldri fra frontdesken var det mulig å sette dem til å gjøre kadastral vedlikehold i det nasjonale systemet.

Det var så åpenbart, men det var nødvendig å være der for å bevise det. Fordi multifunksjonsadministrasjonen ikke består av mengden data det har, men kapasiteten til fordel for vanlige mennesker. Kommunen får ikke noe ved å gjøre cadastre, det er neppe en utgift; hans virksomhet er nesten alltid å samle skatter og for det at han ikke kunne gjøre cadastre; dermed vil gevinsten bli større. Din virksomhet er ikke å lage planer for territoriale planer, det er veldig dyrt, men du må få folk til å leve bedre. for hvilke kart som er malt i en pdf, er det ikke nok.

Så det vi gjorde var det åpenbare. Gjør cadastre arbeidet med studenter nylig uteksaminert fra baccalaureate, med presisjon at virksomheten trengte for borgmesterene å elske sine kostnader. Overbevise councilors at for hver dollar investert i kadastre kunne de returnere 6 i fordeler til befolkningen. Å overbevise oss om at kommunene ikke engang trengte oss som eksperter, men som lærlinger av de mest elementære tingene, men at vi kunne bygge en modell som kom til å påvirke landets offentlige politikk.

Så vær der, der de er bekymret. Fordi lønnsomheten av mitt bidrag for deg ikke er teknisk, slik som AutoCAD-kurset denne uken i Intibucá; de vil forstå at denne dagen var å være nær alle for siste gang; for å demonstrere at vi ikke visste hvordan du lager layouter i Microstation, men at det var mulig å føde fødselsdagens måte å tenke høyt på. Mitt bidrag var aldri å løse sine problemer eller gi velsignelsen til hvem å kontrakt eller avvise; øvelsen bare førte oss til å vise at inspirasjon er nok til å finne talent og frukt av de mest tørre territoriene.

Bo der fordi Che på Facebook har rett: dette kontinentet okkuperer ikke befriere, men folk som er i stand til å befri seg. Bli der fordi disiplin i enkle ting vil få dem til å vise noe. De investerer tid i å komplementere sine mangler, deres dårlige stavemåte, deres uferdige høyskolekarriere, deres lille lidenskap for å lese, for å undersøke,

og fremfor alt for å skrive; fordi det ikke er en glede å utmerke seg, det er heller et verktøy for å bestille ideer. Det åpenbare tar ikke opp rekkefølge; men våre ideer bør kobles systematisk og oversettes til skribenter på tavle, i bloggartikler, i treningshåndbøker, i systematisering av god praksis, i konseptualisering av prosesser ...

Hvis du designer et kadastralark på et Excel-ark og distribuerer det fritt, blir de kalt; hvis ved å oppdatere en vurderingsmetode de ansettes for å lette et verksted; Hvis en dag å skrive i en blogg, blir de kalt fra Holland for å moderere en tabell med eksperter i BIM-modeller ... de forteller meg hvorfor det vil gjøre meg glad. Men gjør alt med lidenskap, fra å klemme et punkt i en ortofoto for å tegne en bygning i tredje etasje i et condominium: fordi mens de gjør det inspirert, vil de overføre den lidenskapen til andre.

Og hvis du en dag føler at det er en geofumada som tiltrekker deg mer enn hva du gjør, så ta den. Fordi sub-ytelse ikke er et tegn på å bli blokkert, er det forslaget om å konsentrere lukten på noe som er der, og prøver å minne oss på at det ikke er noe bedre enn å bli inspirert.

... Jeg forlot ikke. Jeg gikk nettopp tilbake til inspirasjonstabellen.

Takk for at du videresender den til 16 som synes å være i dette engasjementet.

Med kjærlighet

G!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.