Microstation: Importer Excel Koordinater og Notater

Saken: Jeg har data hevet med Promark 100 GPS, og når jeg bruker GNSS-behandlingen etter behandling som disse enhetene har, lar jeg meg sende informasjonen til Excel.

Kolonnene merket med gule er koordinatene øst, nord og deres respektive merknad; Resten er bare informasjon relatert til innleggsprosessen.

Problemet: Jeg krever at brukerne med sine versjoner av Microstation som har dataimporten.

Excel koordinerer microstation

Smarte måter å gjøre det på

Hvis du importerer koordinatene med Microstation med kommando gjort for dette, bare poengene kommer, ikke etikettene. For langt siden importerte en bruker dem fra CivilCAD, som han gjør veldig bra, så fra Microstation ble det åpnet og konvertert til hvilket format som hver dag fungerer. Så ... selv om jeg nesten gikk, Jeg setter pris på at du har bedt meg om et forslag til hvordan du gjør det; Selv dypt ned tror jeg de gjør det for å bevise at kommandoene ikke er rustet. Det er bare prosedyren som jeg forklarte før med AutoCAD.

Slik kobler du koordinater med Excel

VBA ville gjøre en ideell, men som vanlig en dag hva vi konkludere: Excel bør være mer produktiv enn å gjøre lønnstabeller, her prosedyre å kombinere Micro kommandoer (nøkkelen) med Excel-kommandoer (sammenkjedet)

Oppretting av et punkt med Microstation gjøres med kommandoen "stedspunkt", og hvis du vil plassere det i en spesifikk koordinat, bruk "xy =", bruk alltid kommandoseparatoren som er semikolon (;). Dermed når du går inn i kommandoen stedpunkt; xy = 388218.835,1566315.816 Du bør tegne et punkt rett i den koordinaten.

I tilfelle av Excel fungerer den sammenkalte kommandoen slik: konkatenate kommandoen, åpne parenteser, og deretter angi alt som skal sammenkobles, og til slutt nær parenteser. Jeg forklarer det klokt, men det er ikke komplisert når det forstås og gjøres minst en gang:

Sammenkoble kommandoen = CONCATENATE vi åpner parenteser ( så kommandoen kommandoen er en tekst, med sin semikolon som skiller kommandoen «Stedspunkt;» så kommaene for å skille neste streng , så kommandoen i sitater som det er tekst «Xy =» komma for å angi ny streng , og her velger vi den respektive cellen C3 så kommaet for å angi ny streng , og kommaet i sitater for separering av koordinater '' komma for å indikere neste streng , celle som inneholder nordkoordinat og siste semikolon D3,«;» Så lukker vi parenteser )

Det vil se slik ut:

= CONCATENATE («sted poeng ;«, »xy =",C3, »,",D3, »;«)

Når dette er gjort, kopierer vi bare formelen til følgende kolonner, som følger:

stedpunkt; xy = 388218.835,1566315.816;
stedpunkt; xy = 388219.911,1566320.28;
stedpunkt; xy = 388216.28,1566320.868;
stedpunkt; xy = 388215.36,1566316.473;
stedpunkt; xy = 388211.706,1566317.245;
stedpunkt; xy = 388212.713,1566321.593;

Slik sender du det til Microstation

Denne teksten kan kopieres og limes direkte til kommandolinjen (verktøy nøkkel inn) og se at poengene er tegnet.

Excel koordinerer microstation

Men jeg kan også kopiere den til en txt eller csv-fil som jeg kan ringe som et skript.

For eksempel blir filen kalt puntosgeofumadas.txt, og den lagres i C; så for å ringe det skriver du nøkkelen inn @c: \ glowpoints.txt. Navnet skal ikke ha mellomrom, og det er å foretrekke å plassere det på en enkel rute.

Importerer merknader

Det fungerer på samme måte, med forskjellen at kommandoen ikke er punkt, men tekstikon: plasser tekstikon

Concatenamos av likform, kommandostatustekstikon, celle som inneholder merknad, koordinater der teksten blir plassert:

= CONCATENATE («stedstekstikon;», B3, »;», »xy =», C3, »,», D3, »;»)

Og så burde vi være der.

plasser tekstikonet; 10; xy = 388218.835,1566315.816;
plasser tekstikonet; 11; xy = 388219.911,1566320.28;
plasser tekstikonet; 12; xy = 388216.28,1566320.868;
plasser tekstikonet; 13; xy = 388215.36,1566316.473;
plasser tekstikonet; 14; xy = 388211.706,1566317.245;
plasser tekstikonet; 15; xy = 388212.713,1566321.593;

Og der har de det:

Excel koordinerer microstation

For å generere traversen, ville det samme gjøres, men med stedlinjekommandoen, med forsiktighet om at punktene må ha sekvens; det er ikke dette tilfellet. Det ville være stedlinjeskommando, start koordinering, målkoordinat ...

Sikkert det er andre måter å gjøre det på, og åpen kildekode programmer som gjør det fantastisk. Men øvelsen er nyttig for å få fart på tankene, og i mitt tilfelle, unngå å ruste kommandoene.

6 svar til “Microstation: Importer koordinater og merknader fra Excel”

  1. Hallo venn, utmerket informasjon, jeg har klart å oppdatere og enda bedre løse situasjoner som jeg trodde ikke kunne gjøres i mikrostasjon, jeg har et spørsmål som er relatert til emnet omtalt ovenfor av deg, hvordan importerer jeg en sirkel i stedet for et punkt som en referanse ? Jeg gjorde alle de ovennevnte trinnene ved å bruke som parameter: = CONCATENATE ("plasser sirkelen; ... ..) og deretter tatt til .txt og deretter tatt til tasten som @d: \ circulo.txt, men jeg har ikke klart å tegne dem, kan du hjelpe meg i den forstand?

    Hilsener.

  2. Hei, god dag, jeg vil gjerne vite om du har en opplæring eller et notat om hvordan du gjør en prosess for en promark 200 gps i GNSS-løsningen programmet? Jeg har prøvd i noen dager, men det har ikke vært mulig fordi GPS sender meg filer type .csv ... Jeg håper svaret ditt takk.

  3. Bra, fordi jeg fortelle deg at butikken ikke kom den Victores Og når jeg ønsket å imponere dem med din hjelp, og jeg hadde heller tilpasses andre ting, og jeg hetta ber dem umiddelbart som de hadde gjort ... heh heh forteller meg victor se etter den i egeomates ... god ting vi alltid støtte fordi det har alltid vært min master i dette, pluss jeg ikke prøve jeg gjorde fordi det så jeg kunne forstå lite eller ingenting med vuelterio som hadde å gjøre med Civilcad men egentlig alle i verkstedet var imponert ...

    Disse hjelper oss med å generere mer amplitude i tusenvis av triks som kan gjøres med PCen, men en veiledning er alltid nødvendig for å kunne lære dem.

    på teknikens side TAKK, fordi jeg bare må si at guaoooo er en ost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.