Microstation: Importer Excel Koordinater og Notater

Saken: Jeg har data hevet med Promark 100 GPS, og når jeg bruker GNSS-behandlingen etter behandling som disse enhetene har, lar jeg meg sende informasjonen til Excel.

Kolonnene merket med gule er koordinatene øst, nord og deres respektive merknad; Resten er bare informasjon relatert til innleggsprosessen.

Problemet: Jeg krever at brukerne med sine versjoner av Microstation som har dataimporten.

Excel koordinerer microstation

Smarte måter å gjøre det på

Hvis du importerer koordinatene med Microstation med kommando gjort for dette, bare poengene kommer, ikke etikettene. På lang vei importerte en bruker dem fra CivilCAD som gjør det fantastisk, så fra Microstation ble det åpnet og det ble konvertert til dgn som er formatet der de jobber hver dag. Så… selv om jeg nesten gikk, Jeg setter pris på at du har bedt meg om et forslag til hvordan du gjør det; selv om jeg tror at de gjør det for å bevise at kommandoene ikke ruster. Det er bare prosedyren jeg forklarte før med AutoCAD.

Slik kobler du koordinater med Excel

VBA ville gjøre en ideell, men som vanlig en dag hva vi konkludere: Excel bør være mer produktiv enn å gjøre lønnstabeller, her prosedyre å kombinere Micro kommandoer (nøkkelen) med Excel-kommandoer (sammenkjedet)

Å lage et punkt med Microstation gjøres med kommandoen "stedspunkt", og hvis du vil plassere det i en bestemt koordinat, bruk "xy =", bruk alltid ordreseparatoren, som er semikolon (;). Dermed når du går inn i kommandoen stedpunkt; xy = 388218.835,1566315.816 Du bør tegne et punkt rett i den koordinaten.

I tilfelle Excel fungerer sammenkoblingskommandoen slik: sammenkoblingskommando, åpne parenteser, deretter angir alt som skal sammenkobles, og til slutt lukker parentes. Jeg forklarer det på en klagelig måte, men det er ikke komplisert når det forstås og gjøres minst en gang:

Sammenkoble kommandoen = CONCATENATE vi åpner parenteser ( så kommandoen kommandoen er en tekst, med sin semikolon som skiller kommandoen «Stedspunkt;» så kommaene for å skille neste streng , så kommandoen i sitater som det er tekst «Xy =» komma for å angi ny streng , og her velger vi den respektive cellen  C3 så kommaet for å angi ny streng , og kommaet i sitater for separering av koordinater '' komma for å indikere neste streng , celle som inneholder nordkoordinaten og det endelige semikolonet D3,«;» Så lukker vi parenteser )

Det vil se slik ut:

= CONCATENATE («sted poeng ;«, »xy =",C3, »,",D3, »;')

Når dette er gjort, kopierer vi bare formelen til følgende kolonner, som følger:

stedpunkt; xy = 388218.835,1566315.816;
stedpunkt; xy = 388219.911,1566320.28;
stedpunkt; xy = 388216.28,1566320.868;
stedpunkt; xy = 388215.36,1566316.473;
stedpunkt; xy = 388211.706,1566317.245;
stedpunkt; xy = 388212.713,1566321.593;

 

Slik sender du det til Microstation

Denne teksten kan kopieres og limes direkte til kommandolinjen (verktøy nøkkel inn) og se at poengene er tegnet.

Excel koordinerer microstation

Men jeg kan også kopiere den til en txt eller csv-fil som jeg kan ringe som et skript.

For eksempel blir filen kalt puntosgeofumadas.txt, og den lagres i C; så for å ringe det skriver du nøkkelen inn  @c: \ glowpoints.txt. Navnet skal ikke ha mellomrom, og det er å foretrekke å sette det på en enkel vei.

Importerer merknader

Det fungerer på samme måte, med forskjellen at kommandoen ikke er punkt, men tekstikon:  plasser tekstikon

Concatenamos av likform, kommandostatustekstikon, celle som inneholder merknad, koordinater der teksten blir plassert:

= CONCATENATE («stedstekstikon;», B3, »;», »xy =», C3, »,», D3, »;»)

Og så burde vi være der.

plasser tekstikonet; 10; xy = 388218.835,1566315.816;
plasser tekstikonet; 11; xy = 388219.911,1566320.28;
plasser tekstikonet; 12; xy = 388216.28,1566320.868;
plasser tekstikonet; 13; xy = 388215.36,1566316.473;
plasser tekstikonet; 14; xy = 388211.706,1566317.245;
plasser tekstikonet; 15; xy = 388212.713,1566321.593;

Og der har de det:

Excel koordinerer microstation

For å generere traversen, vil du gjøre det samme, men med kommandostedslinjen, med forsiktighet om at punktene må ha en sekvens; som ikke er denne saken. Det ville være kommandostedslinje, startkoordinat, destinasjonskoordinat ...

Klart det er andre måter å gjøre det på, og open source-programmer som gjør det fantastisk. Men trening er nyttig for å effektivisere tankene mine og i mitt tilfelle forhindre at kommandoene mine ruster.

6 Svar på "Microstation: Importer koordinater og merknader fra Excel"

  1. Hei venn, utmerket informasjon, jeg har klart å oppdatere og enda bedre løse situasjoner som jeg trodde ikke kunne gjøres i mikrostasjon, jeg har et spørsmål som er relatert til emnet diskutert ovenfor av deg, hvordan importerer jeg en sirkel i stedet for et punkt som en referanse ? Jeg gjorde alle trinnene som er nevnt ovenfor ved å bruke som parameter: = CONCATENATE («plasser sirkel;… ..) og deretter tatt til .txt og senere tatt inn til @d: \ circulo.txt, men jeg har ikke klart å tegne dem, kan du hjelpe meg i den forbindelse?

    Hilsener.

  2. Hei, god morgen, jeg vil gjerne vite om du har en veiledning eller merknad om hvordan du gjør en etterbehandling for en promark 200 gps i GNSS-løsningsprogrammet? Jeg har prøvd i flere dager, men jeg har ikke klart det fordi GPS kaster meg .csv-filer ... Jeg venter på svaret, takk.

  3. Bra, vel, jeg forteller deg at seierherrene ikke kom til verkstedet, og da jeg ankom, ville jeg imponere dem med deres hjelp, og heller hadde de tilpasset andre ting, og jeg ble redd og spurte dem umiddelbart hvordan de hadde gjort ... hehe sier Victor, vi lette etter henne i geofumadas ... Det er bra at han alltid støtter oss fordi han alltid har vært min mester i dette, også jeg gjorde det ikke som en test jeg gjorde det fordi jeg så at de kunne forstå lite eller ingenting med retur som måtte gjøres med civilcad, men egentlig var alle i verkstedet imponert ...

    Disse hjelper oss med å generere mer amplitude i tusenvis av triks som kan gjøres med PCen, men en veiledning er alltid nødvendig for å kunne lære dem.

    på teknikens side TAKK, fordi jeg bare må si at guaoooo er en ost.

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.