Tintin, tilbake til barndommen

Det har vært hyggelig å se filmen Tintin, The Secret of the Unicorn, som frem til denne uken premiere i denne sentrale amerikanske konteksten.

Tintin-and-the-secret-of-enhjørning

Selv om det er en karakter av den europeiske tegneserien, hvis første eksemplarer kom ut i 30 årene i The Petit TwentiethJeg husker at jeg leste den da jeg var på skolen, i en by glemt av sivilisasjonen der en søt bibliotekar gjorde unntaket og la oss ta bøkene våre hjem selv for hele ferien. Jeg aner ikke hvordan de kom dit, men jeg husker at jeg hadde lest og lest dem sammen med brødrene mine til jeg nesten kjente dem utenat, de historiene som blir værende i minnene våre og kommer tilbake hver dag som ånden vil føle seg som et barn igjen ...

Ikke alle episodene var der, og jeg så dem aldri igjen før for et par år siden da jeg snublet over en butikk i Amsterdam, det var umulig å motstå fristelsen. På vei tilbake tygget vi dem med barna mine til vi var slitne, så da de kunngjorde filmen trakasserte de datoen og beklaget hvorfor premieren ikke var samtidig i alle land. Broren min ville fortelle meg det på Facebook da han så annonsen på TV, men de fortalte ham at den var noe utdatert og at den allerede var utgitt i andre land.

Så i dag, etter å ha kommet tilbake til byen som har kino, med Nachos fylt med ost og popcorn, har vi hatt en flott ettermiddag, den siste dagen av ferien jeg hadde igjen. Da jeg fortalte jenta mi at det første nummeret kom ut i 1930, lo hun og erkjente mote fra gettoer og ironien til fjæren på pannen som nå er moteriktig.

tintin eventyrTilpasningen har gjort mange endringer, antar jeg å gjøre manuset mer omfattende og spennende. Det var da jeg visste at guttene mine kjente historien utenat etter at de avbrøt hvert øyeblikk:

  • I boka kjøper Hernández og Fernández stokkene og stjeler lommebøkene sine ...
  • De nevner ikke fuglebrødrene ...
  • Det ble aldri kjent at den andre kjøperen av skipet var en etterforsker ...
  • Slik fanger de lommetyven ...

Visst, det er ikke helt som tegneserien, men handlingen er godt tilpasset; da de ikke låser Tintin i et hus, men i skipet hvor han møter kaptein Haddock. Veldig bra scenariet med kapteinen på jakt etter koordinatene med en sekstant i hånden, det er ikke slik i tegneserien, snarere er koordinatene på skipets synkende sted.

Uansett, god ettermiddag.

 

Ferien avsluttet

Det er godt å være tilbake.

 

Jeg legger igjen noen bilder ... sjømatsuppen, Amapala-stranden og det historiske senteret.

DSC00094

DSC00103

DSC00114

3 svar på "Tintin, back to barndom"

  1. Jeg synes det er flott, fordi det gjenskaper flere scenarier hvor Tin Tin, og hans venner går gjennom mange eventyr ,,,,,

  2. Hei Don G! Glad 03! Hver gang jeg ser sjømatsuppe sier jeg til meg selv: 'Jeg tror det ville være umulig å fullføre det hele' 🙂
    Hilsener fra Peru

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.