Å forlate Venezuela til Colombia - Min Odyssey

Har du noen gang følt kroppen uten sjel? Jeg har følt det i det siste. Organismen blir en inert enhet som du bare føler lever fordi den puster. Jeg vet at det må være vanskelig å forstå, og enda mer når jeg før hadde en tendens til å skryte av meg selv som en positiv person, full av åndelig og følelsesmessig fred. Men når alle disse egenskapene blekner, begynner du å føle at ingenting gjør vondt eller betyr noe for deg.

Utenom ideologiske, politiske eller kontekstuelle aspekter, bare for å svare på Golgis forespørsel, forteller jeg dette. Alle kan tolke det media forteller dem, spesielt på internasjonalt nivå. Her forlater jeg deg bare fordi odysseyen min var å forlate Venezuela til Colombia.

Som det var alt for meg i Venezuela, før denne krisen.

Min fred endte da alt begynte å endre seg i Venezuela, selv om jeg ikke kunne bestemme når det kollapset, med denne invasjonen av problemer som jeg aldri hadde forestilt meg at ville skje. Jeg vet heller ikke hvordan det utviklet seg i tankene mine som en åpenbaring, beslutningen om å forlate mitt land og min familie; som frem til solen i dag har vært det vanskeligste jeg har hatt å leve.
Jeg vil fortelle deg hvordan min reise var å forlate Venezuela, men først vil jeg begynne med å beskrive hvordan jeg bodde i landet mitt. Det var som ethvert normalt land; Du kan gjerne gjøre hva som helst, tjene ditt hardt arbeidsbrød, leve landet ditt og områdene dine. Jeg ble oppvokst på grunnlag av en samlet familie, der selv vennene dine er brødrene dine, og du forstår at vennskapsbånd praktisk talt blir blodbånd.
Min bestemor var den som befalte seg, hun var familiens søyle, for det er at vi alle blir produktive menn, som de sier i mitt land echaos pa 'lante. Mine fire onkler er min kilde til beundring, og mine første fettere -hvem er flere brødre enn fettere- og moren min, min grunn til å leve. Jeg våknet takknemlig hver dag for å tilhøre den familien. Beslutningen om å reise kom til meg, ikke bare på grunn av behovet for å komme videre, men på grunn av fremtiden til sønnen min. I Venezuela, selv om jeg slo ryggen hver dag og gjorde tusen ting for å bli bedre, var alt fremdeles verre enn før, jeg følte at jeg var i en Survivor-konkurranse, der bare de levende, overgriperen og bachaquero var vinneren.

Beslutningen om å forlate Venezuela

Jeg forsto slagene i at Venezuela ikke har muligheter, selv de mest grunnleggende har mangler: mangel på elektrisk service, drikkevann, transport og mat. Krisen nådde tap av verdier hos mennesker, du kunne se mennesker som bare levde og tenkte på hvordan de kunne skade andre. Noen ganger skulle jeg sette meg ned og tenke om alt som har skjedd skyldes at Gud forlot oss.
Jeg hadde noen måneder med å planlegge turen i hodet, litt etter litt klarte jeg å samle rundt 200 dollar. Ingen visste det, og det ble heller ikke forventet at de skulle bli overrasket. To dager før jeg dro, ringte jeg moren min og fortalte henne at jeg skulle til Peru med noen venner (venner), og at jeg ville være på terminalen den dagen og kjøpe bussbilletten som skulle komme til mitt første stopp, Colombia.
Her begynte torturen, der som mange vil vite, ingenting fungerer som i andre land, det er umulig å kjøpe billett eller reisebillett når som helst du vil. Jeg sov i terminalen i to dager og ventet på at en av bussene skulle komme, siden flåten bare hadde to biler på grunn av mangel på reservedeler. Eierne av linjen passerte en liste hver fjerde time for folk å sikre stillingen, med deres setning:

"Den som ikke er her når han passerer liste, mister sitt sete"

Avreise fra Venezuela

Det var fantastisk å være i et hav av mennesker som skulle ta samme vei som meg, menn, kvinner og barn i den terminalen; som jeg absolutt må markere, det var fryktelig, det luktet dårlig og at folkemengden gjorde at du føler deg klaustrofobisk.

Jeg ventet på de to dagene mine der, og ventet i kø for å kjøpe billetten. Jeg hadde ikke begynt, og følelsen av pessimisme som krisen førte oss til, gjorde at tankene mine ønsket å gi opp, men det gjorde jeg ikke. Det hjalp at jeg hadde venner ved min side, og vi støttet alle hverandre for å få oss til å føle oss bedre; mellom vitser og samtaler fra slektningene mine. Så var det på tide å endelig gå ombord på bussen til San Cristóbal - delstaten Táchira. Billettprisene var 1.000.000 av Bolívares Fuertes, nesten 70% av en minimumslønn på den tiden.

De brukte timer på å sitte på bussen, det som er bra er at i det minste hadde jeg Wi-Fi for å koble til, jeg så hvordan det i flere seksjoner var kontrollpunkter for riksvakten, og sjåføren stoppet veldig kort, der han ga penger for å kunne fortsette. Da jeg kom til San Cristóbal klokka allerede var 8 om morgenen, måtte jeg finne en annen transport for å komme til Cúcuta. Vi ventet og ventet, det var ingen transport, vi så folk gå forbi med kofferter, men vi risikerte ikke og bestemte oss for å bli der. Ventetiden tok to dager, alle sov på et torg, til vi kunne ta en felles taxi, hver av dem betalte 100.000 Bolívares Fuertes.

Vi starter morgenen 8 i dette avsnittet til Cucuta var den farligste, den siste av National Guard måtte gå gjennom 3 Alcabalas en CICPC, en annen av den bolivarianske Politi. I hver alcabala søkte de oss som om vi var delinquents; Vi var på jakt etter hva de kunne ta, jeg hadde bare noen få eiendeler, ingen verdi og $ 200; at jeg holdt på et nesten utilgjengelig sted

Ved ankomst var det allerede klokka 10 om morgenen, og du kunne se at folk kalte seg rådgivere. Disse -angivelig- De fremskyndet prosessen med å tette utladning mellom $ 30 og $ 50, men jeg ga ingen oppmerksomhet til noen, vi stoppet ved broen for å stå i kø og kom til slutt inn i Cucuta. Det var til neste dag klokka 9 vi klarte å forsegle utgangspasset.

De fortalte oss at for å kunne stemple det colombianske innvandringspasset måtte vi ha billetten til neste destinasjon, og siden klokka var 9 om natten, var det ingen åpne billettkontorer som kunne kjøpe billetten til mitt neste reisemål. Folk ropte.

de kommer til å lukke grensen, de som ikke har en billett må bo her, de vil ikke kunne gå til neste kontrollpunkt.

Situasjonen ble mer intens og bekymringsfull, vi så skremte folk som plukket opp uformelle stillinger, og de fortalte oss:

De må raskt avgjøre hva de skal gjøre, etter at paramilitære guerrillaer passerer etter å ha spurt om penger og tar alt fra alle.

Mirakuløst, i min fortvilelse, uten å vite hva de skal gjøre, en konsulent som viste seg å være en venn hvor jeg bodde i Caracas, tok meg og mine venner til kontoret til eieren av en av busslinjer, var vi solgt hver passering dukket i 105 $ og de løst oss et rom å sove, til neste dag.  

Den kvelden jeg ikke kunne hvile, tror jeg at de øyeblikkene jeg tilbrakte alle de dagene hadde meg i nervøs tilstand, da morgenen kom, gjorde vi køen for å forsegle passet i innvandring fra Colombia, og til slutt kunne vi komme inn.  

Ikke alle har gleden av å passere, som meg. De som tenker å emigrere, bør ta forholdsregler; Denne reisen virker kort, men det er ikke lett å gå gjennom noen av situasjonene jeg opplevde og som jeg også så. Det er ting jeg foretrekker å bare glemme.

Man vil gjerne si det beste av sitt land, fordi patriotisme bæres av alle, kjærlighet til landet der vi ble født, med et flagg som gjør at du gråter når du ser det på noenskjortet og ber om mynter i et hjørne av Bogotá. 

Denne følelsen er vanskelig for å ønske å være nær familien. Jeg var alltid optimistisk, selv i vanskeligheter; Og selv om jeg har tro, tar alt dette bort et håp på kort sikt. Det eneste som ikke går tapt er kjærligheten til familien. Foreløpig vil jeg bare at sønnen min skal få en bedre fremtid.

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.