GvSIG Program - La oss gå inn i det da ...

gvsig program Jeg hadde gjort sleipe, men uansett, og dro en gruppe av ikke-røykere som ønsker gvSIG kurset slik at jeg har en uke til å lære å bruke det og starte veiledning vil ta meg 2 uker i mitt natten. Også med dette innlegget jeg starte en ny kategori på min side panel: gvSIG.

GvSIG-programmet

De ba egentlig ikke om den applikasjonen, de ba om en som er gratis og enkel å bruke ... mange gratis, enkle å bruke tvilsomme! ... spennende uten tvil! Jeg tror jeg vil benytte anledningen til å sammenligne det med Manifold og andre.

Hvis de hadde $ 250, vil jeg anbefale Manifold fordi jeg vet hva han gjør og hva han ikke gjør, men siden de ikke vil bruke penger, er det bedre å gå for et verktøy som har manualer klare og som er stabilt (selv om læringskurven ikke vil komme gratis ... eller mine).

Og for de som ikke har noen ide om hva GvSIG er, her er det grunnleggende:

 • Den gvSIG program oppstår (som et tilbud på anbud) på slutten av 2003, ble det utviklet av IVER som vant kampen, men har den institusjonelle paraply av European Regional Development Fund (ERDF), departementet for infrastruktur for Valencia og Universitetet Jaume I
 • Lisensen er GNU GPL
 • gvSIG 100% på Java er utviklet (med unntak av noen proprietære ECWy-biblioteker MrSID), så det kjører både på Windows, Linux og Mac.
 • Bibliotekene som den har utviklet er standarder som Geotools og Java Topology Suite, kjent som JTS blant andre.
 • Det er interessant at den tilsynelatende støtter "internasjonalisering" ... den er ment å tilpasse seg innfødt til brukerens språk ... mmmm?
 • Støtter vanlige filer som shp, dxf, dwg, dgn, kml og til og med gml
 • Støtter rasterformater som MrSID, GeoTIFF, ECW og ENVI
 • Støtter OGC-standarder, inkludert WMS, WFS, WCS og navngivningstjenester
 • Fremme Fem egenskaper som de var krav når tilbys: Portable (Windows / Linux på den tiden), Modular, åpen kildekode, gratis lisensiering, Interoperable (minst med AutoCAD, Microstation og ArcView på den tiden), i henhold til standarder.

Hvis du vil utvide, kan IMS-tjenester og andre underverker integreres gjennom utvidelser som inkluderer visning og redigering av OpenStreetMap-kartlegging, kobling til ESRI-utvidelser som ArcSDE og ArcIMS ... blant andre.

Den mest berikende av GvsIG-programmet er samfunnet som ligger bak sin utvikling, kringkasting y dokumentasjon... noe som garanterer et visst nivå av bærekraft som ikke alle åpne plattformer har ... i det minste med så stor vekt på det spanske språket.

Der forteller jeg dem hvordan det går.

Her kan du last ned gvSIG-programmet

Her kan du laste ned GvSIG opplæring

Her kan du ta en GvSIG kurs

7 Svar på "gvSIG-programmet - La oss gå inn i det da ..."

 1. gvSIG støtter bare Microstation-filer (dgn) i V7-format
  De med formatet V8 støtter dem ikke.

 2. God morgen, jeg har tvilsom å ha Microstation-filer og kunne innlemme GVSIG og viseversa, er det et problem eller ikke.

  Takk.

  Hilsener.

 3. du har rett, jeg håper jeg kan ha tid til å snakke om de forskjellige utvidelsene

 4. Nylig begynte jeg å undersøke gvSIG etter å ha analysert flere gratis alternativer.
  Jeg tror at det for den spansktalende verden er et godt alternativ, og selvfølgelig, ettersom det oppnår diffusjon og timevis med utvikling, blir det mer og mer på vei.
  På utskriftsskjermbildet ser jeg ikke sextantforlengelsen som er mest interessant for geoprocessing.

  Hilsen til deg

 5. epa! Det er bra at de er der ... noen ganger gir det inntrykk av å rive klærne før noen. hehe

  ... antyder Manifold ... et kjærlighets- / hatforhold for det gamle kjente, selv om vi får se.

 6. Hei, jeg er glad du startet med gvSIG, jeg er sikker på at dine kommentarer vil være mer enn velkommen av alle de gvSIG-personene vi leser for deg (jeg ville bli veldig overrasket om jeg var den eneste).

  Hvis du har noen spørsmål, ikke nøl med å gå gjennom listen over brukere der brukergruppen vil hjelpe deg.

  Når det gjelder valget, foran manifolden ... vel, tiden vil vise.

  Hilsener !!

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.