Lag en boks retninger og avstander fra UTM-koordinater

Dette innlegget er som svar på Diego, fra Paraguay som gjør oss til neste spørsmål:

en glede å hilse på ham ... en tid siden av et søk som hadde kommet tilfeldigvis lyst til nettstedet ditt, og jeg fant det svært interessant, både for underholdende løp som måten å kommunisere ciencia.Yo vil gjerne spørre om du kjenner noen script, eller noen ramme Excel for å hjelpe meg å gjøre følgende: Jeg har digitalisert i CAD et polygon med sine poengpunkter godt identifisert, og med deres respektive koordinater UTM. Jeg kan perfekt eksportere til txt å lese i excel.Mi spørsmål: kjenne UTM data 1 ... N punkter, er det mulig å få data sesonger, retninger og avstander vil si at fra den informasjonen jeg gir? den 1 punkt har X ... Y ..., og vel vitende om at 2 punktet har X ... Y ...; KAN DU TELL MEG AFSTANDEN SOM SKAL SIDE DEM OG ANGEL DET SAMME? for å kunne gjøre det tilsvarende arket automatisk, takk ... Med vennlig hilsen fra Paraguay!

Vel, hva Diego ønsker er fra UTM koordinater generere bildet av veibeskrivelser og avstander ... og når jeg er ferdig med den hellige uken, hvor jeg har spist fiskekake, har torrejas i honning, og jeg har tatt noen gode bilder av sagmagens tepper ... her er svaret. Først må vi gjenkjenne at den beste måten å gjøre dette på er med riktig verktøy (det kan være med makro Vba av Microstation, Med Softdesk eller AutoCAD Civil 3D), men for læringsformål, og forstå at i livet må du bruke det du har, la oss se hvordan du gjør det med Excel.

1. Generer poengene

Diego forteller oss at han har en måte å sende poengene til en txt-fil, for å åpne den med Excel, så i mitt tilfelle vil jeg gjøre det gjennom Microstation. Fordi jeg vil sende dataene til Excel, vil jeg plassere poeng på hvert toppunkt. For å gjøre dem synlige har jeg endret linjetykkelsen, og det er veldig viktig å forstå at Microstation vil sende dem til txt-filen i den rekkefølgen de er opprettet, så det er nødvendig å opprette dem fortløpende.

microstation poeng til å utmerke seg

For å sende dem til Excel, bruk "eksport koordinater" verktøyet, opprett et "gjerde" som dekker alle punktene og konfigurere dataene:

 • Jeg gir navnet på txt-filen som test444.txt
 • Jeg indikerte at bestillingen som interesserer meg, er XYZ
 • Formatet av enheter fra "master enheter" som er i meter
 • Jeg indikerer at jeg bare vil ha to desimaler
 • Deretter kommaseparatoren og nummereringen fra 1

Ved å klikke på "gjerde" -knappen og klikke på skjermen, opprettet systemet txt-filen og opprettet et nummer for hvert av punktene, fra 1 til 36.

microstation peker til txt

2. Åpne bordet fra Exceltxt excel microstation

For å åpne denne filen fra Excel, gjør "fil / åpne" og velg type fil "tekstfil, .prn .csv .txt" Velg deretter at teksten skal skilles med komma i panelet som vises. Til slutt har filen blitt åpnet med tre kolonner, i den første er punktnumrene, i den andre X-koordinaten og i den tredje y-koordinaten.

3. Beregn Avstandtrigonometri utmerke seg

La oss gå tilbake til de grunnleggende reglene for trigonometri først. Husk at vi leter etter en avstand og en vinkel.

en differensial koordinater = Y (fjernes ved å trekke x2 - x1) i Mb = differensial kolonne-koordinatene X (fjernes ved å trekke y2 - y1) i Lc = hypotenusen kolonne er kvadratroten av kvadratisk b mer firkant, i kolonne P og dette vil være verdien av avstanden.

hypotenuse trigonometri

4. Kursberegning

Nå, for kurset må vi gjøre flere beregninger; men alle går fra vinkelen mellom en stasjon og den påfølgende.sinus cosine utmerke seg Beregning av vinkelen. La oss huske at cosinus av vinkelen er ekvivalent med å dele b mellom c eller delta x mellom avstanden beregnet som hypotenuse.

Så det gjøres bare i Excel som deler kolonne L etter kolonne P. Vi gjør også beregningen av bryst, som vil være å dele Delta Y med hypotenusen (M av P). Nå for beregne vinkelen, bruker vi bare invers cosinus til kolonnen som inneholder den, og som Excel bruker radianer, multipliserer verdien av 180 og deler den mellom PI; formelen ser slik ut: = ACOS (kolonne R) * 180 / PI ().

Nå for å beregne Øst / Vest orientering Vi tilordner den en betingelse: hvis cosinus er positiv, skriv E, hvis cosinus er negativ skriv W. Formelen ser slik ut: = IF (R2 <0, »W», »E») ... den er i kolonne T For å beregne Nord / Sør orientering, tilordner vi en tilstand som ligner på den forrige, men med sinus; hvis sinusen er positiv, skriv N, hvis den er negativ, skriv S og formelen vil være slik: = IF (R2 <0, »W», »E») ... det er i kolonne U

Husk nå at vinkelen som tidligere er beregnet er fra det horisontale, i øst, og det vi trenger er i forhold til nord eller sør. Så når det gjelder NW- og SW-kvadranter tar vi 90 grader unna, så det vi gjør er å skape en betingelse om at hvis cosinus er negativ, trekker vi 90 og i NE- og SE-kvadranter tar vi 90 minus vinkelen ... i kolonne V

kursberegning

Kolonne V viser vinkelen, men i desimalformat. For å konvertere desimalene til grader, minutter og sekunder, det vi gjør er å kutte det med null desimaler, slik det er i kolonne W. beregne minuttenetrekker vi de komplette gradene minus de avkortede gradene og multipliserer dem med 60. Deretter trunker vi dem med null desimaler slik det vises i kolonne Y. I tilfelle sekunderblir minuttene trukket minus de avkortede minuttene og multiplisert med 60. Til slutt blir sekundene avkortet med to desimaler ... vær forsiktig, hvis UTM-koordinatene som ble brukt ikke hadde mer enn to desimaler, vil ikke desimalverdien til sekundene være veldig nøyaktig, så det ville være bedre å la dem komme til et desimal.

5. Opprettelse av bord med retninger og avstander

Årstidene.

retninger og avstanderFor dette brukte jeg concatenate formel, så jeg legger til cellen som har tallet 1, deretter mellomromstrekanten, og deretter cellen med tallet 2; På den måten forblir jeg i form av stasjoner «1 - 2»

Avstandene.  Disse kommer fra hypotenuse kolonnen.grader minutter og sekunder

Kurset.  Dette krever bare bringe regnes i kolonner tidligere beregnet verdi, og å legge symbolet celle klasse, minutt eller sekund er opprettet i celle egenskaper som vist på bildet. I tillegg har jeg lagt til en kolonne med observasjoner, for i topografiske undersøkelser er det vanligvis nødvendig. Herfra kan du laste ned filen i format dwg, i format DGN, Excel-filen og filen txt.

Så det her er filen i Excel som du kan opprette overskrift og avstandstabell fra sekvensielle UTM-koordinater. For å legge til poeng, kan du kopiere kolonner og sette dem inn, det er bedre fordi du garanterer formlene på denne måten og prøver å respektere første og siste rad. Du må også kopiere dataene fra det første punktet til slutten av det første, slik at den siste stasjonen blir beregnet godt.

Her kan du laste ned malen for å lage en boks med lagre og avstander fra UTM-koordinater.

 

Utm en Rumbos NedlastingerDet krever et symbolsk bidrag for nedlastingen, som du kan gjøre med PayPal eller kredittkort.

Det er symbolsk hvis man vurderer verktøyet det gir, og det er lett å få det til.

 


Lær hvordan du lager denne og andre maler i Excel-CAD-GIS juksekurs.


 

41 Svar på "Lag en tabell over lagre og avstander fra UTM-koordinater"

 1. Det er et verktøy kalt Calculo_Topográfico.exe, du automatiserer prosessen med å konvertere til UTM-koordinater et regneark, inkludert vinkler, lager og avstander, samt andre nyttige verktøy som finner den sannsynlige feilen av undersøkelsen, enten øst eller vinkel av avstand, reduserer et polygon området søkt ved å modifisere en side eller en vinkel, ideell for oppstykking, og spesielt man lage tegningen i AutoCAD, slik overføre og lim (eller) Pilot (r) av polygoner med at du arbeider også det eksporterer data til formater totalstasjoner, for å laste opp (eller ned) informasjon.

 2. Spørsmål: Fordi deltasene beregner dem fra bunnen opp og ikke omvendt?

 3. Utmerket mal, jeg har generert en makro direkte i Microstation som gjør akkurat det samme for meg og eksporterer det til en txt-fil.

 4. Jeg har virkelig vært veldig fornøyd og samtidig veldig lei meg for at jeg ikke kunne laste ned søknaden, siden jeg ikke kan gjøre det symbolske bidraget, fordi jeg ikke produserer for øyeblikket? i mitt yrke som landmåler og oppriktig er jeg interessert i denne informasjonen for å utvide og styrke mitt yrke, hvis du kan gjøre meg en tjeneste for å sende den til meg, vil jeg takke deg veldig mye
  Samana Den dominikanske republikk

 5. Utmerket, det er veldig nyttig! men jeg gjorde bare bidraget og lastet ikke ned malen ..
  Hilsen

 6. Hallo god ettermiddag, vil du ha en artikkel eller eksempler på beregning av skalafaktoren? det er applikasjonen og viktigheten, hilsener fra Mexico

 7. Utmerket, med denne veiledningen kunne jeg lage et Excel-ark som beregner retninger, takk for at du deler denne verdifulle informasjonen.

  Hilsener fra Nicaragua

 8. Hei, hvordan har du det? Jeg håper vel, jeg ønsker å se om jeg kan hjelpe som du finne oh trekke avstander mellom to punkter og deres kurs med koordinater oh heller med breddegrader og lengde fordi jeg kan gjøre med coordendas UTM xy med at jeg har ingen problemer, men jeg kan ikke gjøre det Denne andre typen koordinater de viser på Google Earth-kart.
  hilsen .. Jeg håper svaret ditt hvis mulig ..

 9. Venner, leser spørsmålene dine om topografiske beregninger, generering av "tabeller" med koordinater og merking av lagre og avstander i Autocad, jeg anbefaler å bruke CIVILCAD-verktøyet, utviklet i Mexico, denne modulen gjør autocad til et verktøy for topografiske beregninger, profiler , seksjoner, konturer, etc., etc.
  Når det gjelder dine flate UTM-koordinatspørsmål, har alle GPS-prosessprogrammer (GNSS-løsninger for løfter, Ashtech-løsninger for Promark 2, Spectra Precision Survey Office for GPS Epoch 10 og 50, etc.) transformasjonsrutiner mellom systemer koordinater, alt de trenger er minst en eller flere koordinater i UTM og i "flate" koordinater (det vil si koordinatene de ønsker å bruke med totalstasjonen), og programmene vil beregne skalafaktorene og nødvendig informasjon de trenger, bare les de tilhørende manualene for utstyret og planlegg datainnsamlingen. Hilsen fra Mexico by. Min e-postadresse er gilberto1@sitg.com.mx.

 10. Det ville være nødvendig å gjøre justeringer på bordet, men det kan godt. Hvis du sender oss et eksempel, kan vi prøve.

 11. Utmerket bidrag. Jeg har allerede bordet mitt klart. Jeg vil gjerne vite om du kan hjelpe meg med å få avbøyningsvinklene med dataene som allerede er tilgjengelige fra samme tabell. Takk !!

 12. Lærer, og for omvendt prosess?
  Fra retninger til geografiske koordinater?
  Tusen takk

 13. Du har rett, det hender at båndbredden til geofumadas.com, som er der filer og bilder fra denne bloggen er overskredet. Jeg må heve bredden, prøv igjen senere.

 14. hva med, prøv å laste ned Excel-filen, men merk meg at den ikke er tilgjengelig, jeg kunne hjelpe med dette.

  hilsen

 15. Du bør være mer spesifikk enn du mener med topografiske koordinater.

  Har du bare sagt geografisk og grader, minutter, sekunder? For det du kan bruke dette verktøyet.

  Hvis du ikke refererte til det, kan du se om du gir oss et eksempel for å hjelpe deg.

 16. Jeg har UTM koordinater som jeg gjør for å redusere dem til topografiske samarbeid.

 17. Det mest praktiske er å beregne området i AutoCAD, det du leter etter er ikke bare å beregne området, men for å bekrefte lukkingen, kanskje det er en mal der det gjør hva du vil, men jeg vet det ikke.

 18. Siden er veldig bra. Jeg vil gjerne vite hvordan å beregne (i Excel) området som kommer fra polygonen, generert ved å laste sidene og lagrene som er oppnådd i feltet. Jeg er en ordfører og jeg bruker Autocad-programmet, kombinere det med Excel-tabeller.
  Jeg setter stor pris på din interesse for å svare på spørringen min.
  Med vennlig hilsen fra Asuncion of Paraguay
  Mabel

 19. Jeg tror du forvirrer prosedyren, hvis du ikke har utm-koordinater, trenger du ikke se etter dem. Du må tolke hva undersøkelseskissen din sier, det er et innledende punkt, hvis det ikke sier koordinat plasserer det hvor som helst, så se om det er et kurs og avstand for å gå til neste punkt.

 20. Filen er ikke for det, det er å beregne boksen av lagre basert på punkter med koordinater

 21. Maestro Alvarez, denne filen beregner UTM-koordinater fra et tverrsnitt som er reist med trafikk og nivået er fantastisk, men jeg forstår det fortsatt ikke

 22. Se en venn fra Peru sendte meg en mal med spørringen, men jeg kan ikke forstå at UTM plassert i begynnelsen mellom hver PI, som filvedlegget

 23. Hei Jcp, jeg forstår at du har en sentral linje, med stasjoner og hver stasjon der er vinkelrett på høyre og venstre side. Jeg tenker at det mest passende er at du ikke prøver å få utm koordinat, men lager sirkler fra sentrum, og plasser punktet i krysset mellom sirkelen og linjen.

  dette ville få deg til å ha noe som ligner på denne øvelsen

  http://geofumadas.com/construir-curvas-de-nivel-usando-autocad/

  Deretter for å legge til forhøyningene konfigurerer du et punktskjema hvor du kan skrive inn dette, du kan gi høyde.

 24. Kjære Mr. Alvarez. Jeg bruker sivile 3d 2009, jeg skriver inn UTM-punkter i .cvs-format, men nå må jeg konvertere tverrsnittene som er hevet med trafikk og nivå til UTM i Excel, jeg har en definert akse og startpunktet mitt 0 + 000 løfter med GPS for å kunne georeferere det ... hvordan beregner jeg POI-punktene på aksen min og seksjonene til UTM

  Jeg er fra Honduras

  jcpescotosb@hotmail.com

 25. Faktisk, koordinatene jeg allerede har i utm, men jeg vil redusere dem til topografisk fly for å jobbe dem i feltet

 26. Se, jeg har ikke brukt den Promark, men jeg ser at den ser mye ut som Mobile Mapper noensinne fra Thales.

  I dette gjorde jeg det:

  1. Trykk på «MENU» -knappen
  2. Velg «kartenheter»
  3. Velg «Koordinatsystem» og velg UTM
  4. Du velger «Dato» og her indikerer du WGS84

 27. de er små, de er merket promark 2, i Mexico-sone 14, jeg vil sette pris på all informasjon du kan gi.

 28. … Ahem, ahem… 🙂

  Og hvilken type gps, merke og modell bruker de?
  Hvilket land og område er du i?

 29. Kjære Alvarez, fremfor alt en hilsen, la jeg merke til at dine kunnskaper i topografi og programvare er avanserte, kan jeg være i stand til å hjelpe, firmaet jeg jobber for, administrere GPS, og jeg ønsker å vite hvordan jeg justerer UTM-koordinater av topografiske koordinater O PLANAS, for feltadministrasjon, har jeg søkt etter mye informasjon, og jeg vil sette pris på ditt svar.

 30. Paul, din takknemlighet riktig, jeg har allerede gjort korrigering av skriving, er kolonne L mellom kolonne P

  Det andre problemet du reiser, tror jeg at du ikke klarte å fullføre kommentaren for å kunne analysere den

 31. Jeg fulgte instruksjonene trinn for trinn. teoretisk forstått jeg, men i praksis har jeg ikke vært i stand til å oppnå gode resultater.
  Mae virker som om jeg gjør noe galt. Også i konfigurasjonen av enhetene i Autocad len er delen av vinklene og retningen jeg ikke veldig klar.
  Jeg vil foreslå at du går gjennom den delen av vinklene jeg tror det er en feil, der det står "å dele kolonne N etter kolonne P" Jeg tror det er kolonne L etter kolonne P.
  En annen feil ved skriving vises også i beregningen av nord / sør orienteringene, formelen sier: ville være: = SI (R2

 32. hvis du mener et tomt målt i et område der området endres ... vil det ikke fungere for deg.

  Hvis du mener å ha disse koordinatene i en annen utm-sone, burde det ikke være noen endring fordi du skal snakke om samme breddegrad, så koordinatene er likeverdige

 33. Hei,

  Jeg likte denne tilpasningen i utmerket, jeg har et spørsmål

  Hvordan gjelder det når spindelen endres?

  Takk

  Juan

 34. Jeg har allerede sendt det til deg via post
  hilsener.

 35. mmm, send meg skriptet du nevner i posten du har, for å se gjennom det.

  Jeg ser hva som er der borte

 36. upåklagelig !!! nå gå til 100%, jeg har brukt det og det er sant! tusen takk, jeg har vært nyttig.

  Et spørsmål om det, siden vi er i automatiseringsprosesser. Ved hjelp av AutoCAD, med den geografiske polygonen sporet, med de kjente UTM-toppunktene, er det jeg trenger en markør for segmentene, slik at når jeg klikker på dem, vil jeg gi dem deres tilsvarende "etikett", for eksempel: 176.35

 37. klar, jeg har allerede lastet opp en 2-versjon av Excel-filen. Årsaken var at i kvadrantene NE og SE måtte vinkelen til 90 trekkes fra.

  Gi det et forsøk og gi meg beskjed.

  Du må være klar, at jo flere decimaler blir brukt i UTM-koordinatene, det vil endre sekunders decimaler.

 38. mmm, han har rett, jeg tror jeg vet hvordan jeg skal løse det

  Jeg skal sjekke det når jeg kommer tilbake til huset mitt.

 39. respektert lærer, først og fremst takk for ditt raske svar, jeg kommer virkelig til tiden!
  Jeg fortalte ham at det hjalp meg veldig, jeg testet det, selv om jeg ønsket å uttrykke tvil / forslag / bekymring: det beregner avstanden veldig bra, nå gir vinkelen meg det komplementære, for eksempel i stedet for å være 88d13'13 », det gir meg 1d21'47 »!!! Det må være en liten justering, og vi er ferdige! Takk igjen for hjelpen!

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.