Arkiver for

Politikk og demokrati

Nyheter fra internasjonal politikk

Hvordan fikk jeg min sønn ut av Venezuela

Etter å ha vært vitne til konserten for humanitær hjelp til Venezuela, bestemte jeg meg for å avslutte med et brev som jeg ikke hadde klart å fullføre. Hvis du leser publikasjonen om min odyssey å forlate Venezuela, var du sikkert nysgjerrig på å vite hvordan det var slutten på turen min. Prøven på turen fortsatte, jeg hadde fortalt dem at jeg kunne ...

Hvordan verdenskartet var i 1922

Denne siste utgaven av National Geographic bringer to emner av stor interesse: På den ene siden en omfattende rapport om arvsmodelleringsprosessen ved bruk av laserfangstsystemer. Dette er et samlerobjekt, som forklarer kompleksiteten i arbeidet på ansiktene til Mount Rushmore i South Dakota ...

Andre skjevheter av den politiske krisen i Honduras

2009 var året da den politiske krisen i Honduras eksploderte i den nye modaliteten til kupp, med det karakteristiske ved et delvis kupp, med begrunnelser innenfor et virvar av lover som beskytter det; til tross for å bryte de reneste prinsippene for demokrati. Geofumadas overstiger nå 100,000 månedlige besøkende, men ...

Latinobarómetro, 2011 rapport

Det er et Latin-Amerika skjult bak det stereotype bildet av det tjuende århundre, har vi transformert. Mens politisk svakhet og mistillit overvelder regionens agenda, fortsetter fremdriften stille uten oppmerksomhet. Dermed oppstår en ny region som presser på å gå raskere enn landene, for å omfordele fruktene av ...

Fra kupp og andre gasser

  Etter at sannhetskommisjonens rapport har kommet ut, har vi vært i stand til å lese detaljert vitnesbyrd fra de som var på den ene eller den andre siden i den demokratiske krisen i Honduras de siste to årene. Rapporten sier ikke mange ting som vi ikke visste, den store konklusjonen er ...

Den Honduranske krisen ser ut til å ende

  "Hvis du skal føde leguaner, vil vi oppdra leguaner," sa han. Men det vil ikke være flere dødsfall i denne byen på grunn av deg. (side 11) "Hva synes du?" José Arcadio svarte ærlig talt: -Dog shit. (side 14) -I denne byen sender vi ikke med papirer - sa han uten å miste roen-. Og slik at du vet det en gang, nei ...

... dager jeg ikke vil passere ...

En helg, koblet fra kyllingene i Farmville, fra oppgavene som aldri tar slutt, fra kransene som må henges på veggen ... Selv om vi er politiske, vil vi alle at den dårlige smaken endelig skal passere. Nesten lånt hund. Det ser ut som en som heter Fido, som broren min ga bort som en hund, for ...

Posten 801

Dette innlegget skal ikke kastes bort på et forfengelig tema, men uken vil være veldig travel hvis jeg vil reise på ferie i fred; så jeg må snakke mellom linjene. Som en gjeld til kommentaren til venninnen som spurte om sønnen min tegner Asterix og Obelix, her er et eksempel hentet fra en av ...

Krisen i Honduras ... fortsetter

De som reiser, blir der de er, flyplasser stengt, sønnen min glad fordi han ikke vil ha eksamen. Utgangsforbud i mer enn 24 timer, ingen forretninger, ikke noe arbeid, ingen løsning. Resten, bare en kontinuitet av den samme romanen der ekstremene blir mer polariserte hver dag ... etter nesten tre måneder av ...

Omtrent 10 løs setninger av catracha krisen

... Etter å ha gitt armen min to klyper, endte jeg med å akseptere at jeg ikke drømte. ... Hvis Honduras fordømte OAS-brevet med øyeblikkelig virkning, og OAS utviser Honduras, vil Zelaya forbli i luften? ... Så mange nikaraguere og venezuelanere i byene; noe de holder på med. ... noen er halvt foreldet, de snakket om ...

Honduras valgte det tredje alternativet

"På denne måten informerer jeg deg om at jeg sier opp brevet fra Organisasjonen for amerikanske stater i samsvar med bestemmelsene i artikkel 143, med umiddelbar effektivitet." Bare dette manglet, fordi jeg måtte åpne en kategori for politikk og folkerett, fordi tema går lenge. I går snakket jeg om mulige alternativer ...

Honduras: perverse eller levedyktige alternativer

... Du har ikke skrevet meg på flere dager, tok de bort Internett? Eller er det at du er på gatene, eller at du ikke lenger elsker meg? Med vennlig hilsen: tåreduken din: bloggen Honduras kom tilbake til verdensarenaen, etter at lite ble sagt om dette lille puslespillet som ble tvunget inn i ...

6 dager som har forandret livene våre

De siste dagene har vært så forskjellige, den ene fra den andre. Hver og en har hatt en annen smak, synd at smaken er så polarisert, mens det søte blir surt for noen, i andre skjer det omvendt. For alle er bakgrunnssmaken gal, da jeg ikke er ideolog, og heller ikke dette ...