Arbeider på UTM-grensen med to soner

Vi har ofte problemer med å jobbe i grensene til UTM-sonen, og vi ser oss selv som pinner fordi koordinatene der ikke fungerer.

Fordi problemet

Jeg forklarte for en tid siden hvordan UTM koordinatene fungerer, her skal jeg bare fokusere på problemet. Grafen nedenfor viser hvordan det er en endring mellom Costa Rica, Honduras og Nicaragua mellom sonene 16 og 17; noe som innebærer at de koordinatene som er merket i hvite sirkler, gjentas. Et poeng tatt i Honduras Mosquitia, hvis det ikke sies at det er i sone 17, ville det falle i Guatemala i sone 16, mens det på den Nicaraguanske Atlanterhavskysten ville falle i Stillehavet, det samme ville skje med et i Isla del Caño i Costa Rica.

arbeid på forskjellige områder utm

Dette er fordi UTM-rutenettet tar en sentral meridian, med en x-koordinat på 500,000, og derfra fortsetter den til den når sonegrensen. På denne måten vil de aldri være negative. Men følgelig er koordinatene ikke unike, de gjentas i hvert område og på hver halvkule.

Hvordan løse det

Jeg skal bruke dette eksemplet ved hjelp av Microstation Geographics nå Bentley Map, det skal være likt AutoCAD: Jeg vil georeferere et bilde med de fire koordinatene til hjørnene. I UTM er det umulig, for når du går inn i poengene, vil to falle i Guatemala.

1. Konverter UTM-koordinater til geografiske koordinater. Dette kan gjøres med ethvert program som er der ute, før Jeg presenterte et ark Excel som gjør disse gangene. Som et resultat vil vi ha dette:

-85.1419,16.2190
-83.0558,16.1965
-83.0786,14.2661
-85.1649,14.2885

2. Endre koordinatsystemet i Microstation. Dette er slik at vi kan angi poengene i det formatet.

arbeid på forskjellige områder utmDet er gjort med:  Verktøy> koordinatsystemer> master

Her velger vi det første ikonet (rediger master) og vi indikerer at koordinatsystemet er geografisk. Hold alltid Datum WGS84.

Deretter velger vi alternativet fra samme panel Master og vi sparer. Systemet kommer til å stille oss noen spørsmål, for å sikre at vi vet hva det innebærer, aksepterer vi alle tre gangene. Fra nå av kan vi angi koordinatene i bredde / lengdegrad.

arbeid på forskjellige områder utm3. Skriv inn koordinatene.  Dette, for å være få poeng er gjort via keyin; aktiverer kommandopunktet, og deretter fra tastaturet skriver vi:

xy = -85.1419,16.2190

arbeid på forskjellige områder utmVi gjør det samme for andre:

 • xy = -83.0558,16.1965, skriv inn
 • xy = -83.0786,14.2661, skriv inn
 • xy = -85.1649,14.2885, skriv inn

Hvis du ikke vil bryte kokosen, kan du lagre dem i en txt og importere dem med kommandoen som er gjort for det.

Georeferere bildet.

arbeid på forskjellige områder utmResultatet av å legge inn poengene er der, på begge sider av sonegrensen.

Alt vi gjør nå er å laste inn bildet. Dette gjøres fra rasterbehandleren, noe som indikerer at bildet skal lastes interaktivt og indikerer det øvre venstre punktet og deretter nedre høyre.

Der har de det:

arbeid på forskjellige områder utm

 Hva skjer med plottene:

Noe lignende ville skje med egenskapene som er delt av sonegrensen; det som gjøres er at hjørnene konverteres til geografiske steder for å ha en enkelt skjerm. Et ideal er i dette området å heve poeng ved å konfigurere GPS for å fange geografiske koordinater.

17 Svar på "Hvordan jobbe i grensen for to UTM-soner"

 1. Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hva du opptar.
  Hvis det faller mellom to soner, må du revurdere det ved hjelp av geografiske koordinater, breddegrad / lengdegradstype.
  Hvordan har du opprinnelig dem?

 2. JEG HAR ET PROBLEM VENNLIGST EN PLOT ER MELLOM TO OMRÅDER: 17 18
  Jeg vet ikke hvordan man løser det
  På området må jeg erstatte det som
  KOORDINATERNE PÅ GOOGLE HEART Jeg vil kopiere til ekscelen er gjort LABORIUS DET ER NOGEN MEGET SNART DU TILLER TAKK NÅGONSIN
  AAGRACIAS

 3. Et alternativ er at du sender dem til Google Earth, og der sjekker du det ved å aktivere gradenettet. Hilsen landet til innsjøer og vulkaner; når vi passerer dit spiser vi en stek.

 4. Jeg har følgende problem
  Jeg har koordinater i XY-format, noen av disse faller i 16 ZONE, men jeg mistenker at andre faller i 17 ZONE, hvordan kan jeg vite hvilken ZONE de er fra?

 5. Jeg wgs84 severdigheter 17N og jeg vise dem i en form rundt om i landet på WGS 84 17 Sør-området, prosjektet i ArcGIS 10.2 får jeg feil, takk for hjelpen
  hilsen

 6. Utmerket teknisk utdannelse, håper jeg å fortsette å lære denne kunnskapen til å deretter kjøre gjennom sine programas.Les jeg sende nødvendig konsultasjon på forhånd og ønsker dem suksess er den høye teknologien som brukes til geodesi og topografi.

 7. Det er uunngåelig.
  Du kan endre den falske øst, slik at den sentrale meridianen er i en lengde som lar deg ha alt i samme stripe. Med den ulempen at koordinatene dine endres.
  Den andre måten er å jobbe i breddegrader og lengderetninger.

 8. Venn Jeg jobber i Arcgis 9.3, du vet hvordan jeg kunne bytte til bare ett område.

  Tusen takk for din hjelp

 9. Hallo venn, kan du hjelpe meg, jeg har forminformasjon fra studieområdet mitt i to forskjellige områder 17S og 18S, de er i samme WGS84 referansesystem. Dette gjør at informasjonen er en forskyvning på grunn av å være i forskjellige områder, og jeg trenger at de bare skal være i 18S.

  Gratulerer med bloggen din

  Andrea-Ecuador

 10. Gammel god bloggen din, men så mye reklame er alle redd, det ser ut til at du er desperat, jeg vet at du ikke kommer til å godkjenne meg, før det var kvalitet, men regningene endret forestillingen om ditt «arbeid».

 11. Jeg vet ikke Det ville være nødvendig å bevise at bildene kan ta med seg egne fremskrivninger, men når du lager et nytt distribusjonskart kan det være i geografiske koordinater og bør derfor reprojiseres mens du er på farten.

 12. Og i Manifold, som du kan kombinere to ortofoto (den PNOA, UTM) med forskjellig Huso?
  takk

 13. Hei sannheten er at forklaringen er veldig bra, men jeg vil gjerne skrive en artikkel om hvordan å jobbe i en overlappingssone.

  Problemet jeg har er q q mitt land BOLIVIA dette tre sone 19, 20 og 21 og jeg koordinere de fleste av disse er i gang 19, men en del av det inn i sonen 20 (overlappende område).

  Det jeg vil spørre er at jeg måtte jobbe i begge spindler eller bare i en enkelt spindel.

  Takk på forhånd for samarbeidet ditt og sannheten om at siden er veldig bra, takk for samarbeidet ditt igjen.

 14. Jeg antar at du snakker om data uten georeferens. På samme måte tilordner du dem et referansepunkt og flytter dem, de som faller i den andre sonen forvandler dem til breddegrader og lengdegrader.

 15. Dette er en god måte å jobbe på, MEN DET ER EN DETALJER, da du justerer overlappingspunktene når du har gjort det med en elektronisk teodolit

 16. Dette er en god måte å jobbe på, MEN DET ER EN DETALJER, da du justerer overlappingspunktene når du har gjort det med en elektronisk teodolit

 17. At en slik venn gratulerte ham på bloggen sin, det er få mennesker i dette universet som deler deler av tiden sin til støtte for kollektivet i de forskjellige applikasjonene landmåling og sivilingeniør, og jeg har fulgt problemene du spredte gjennom dette mediet i noen måneder , deler av dem har tjent meg som verktøy i kort tid, siden jeg i arbeidssaker opplever meg selv som en kadist og som mitt spesielle uavhengige aspekt har jeg en totalstasjon SOKKIA 630RK, og selv om det på grunn av min arbeidslønn forhindrer meg i å dedikere meg til topografien alltid Jeg leter etter emner som holder meg oppdatert på alle kartografiprodukter og anleggstekniske produkter, bra for ikke å forlenge meg selv sier jeg farvel.

  Atte: Emerson Marin
  Venezuela, Anaco Edo. Anzoategui.

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.