Hvordan arbeide i grensen til to UTM-soner

Vi har ofte problemer med å jobbe i grensene til UTM-sonen, og vi ser oss selv som pinner fordi koordinatene der ikke fungerer.

Fordi problemet

Jeg forklarte for en tid siden hvordan UTM koordinatene fungerer, her skal jeg bare fokusere på problemet. Følgende diagram viser hvordan mellom Costa Rica, Honduras og Nicaragua det er en endring mellom de 16 og 17 områder; noe som innebærer at de koordinatene som er merket i hvite sirkler, gjentas. Et punkt tatt i Honduras Mosquitia, hvis det ikke sagt at det er i 17 området ville falle i Guatemala i 16 området mens den på Nicaraguas Atlanterhavskysten ville falle i Stillehavet, bare tilfeldigvis en på Island Caño i Costa Rica.

arbeid på forskjellige områder utm

Dette er fordi den UTM gitteret skjer i en sentral meridian, en x-koordinat for 500,000 og der til ankommer til sonegrense. På denne måten vil de aldri være negative. Men dermed koordinatene er ikke unike, er gjentatt i hvert område, og på hver halvkule.

Hvordan løse det

Jeg bruker dette eksempelet bruke Micro Geographics nå Bentley kart, bør AutoCAD se ut: Jeg ønsker å georeferere et bilde, har de fire koordinatene til hjørnene. I UTM er det umulig, fordi når man går inn i poeng, faller to i Guatemala.

1. Konverter UTM-koordinater til geografiske koordinater. Dette kan gjøres med ethvert program som går der før Jeg presenterte et ark Excel som gjør disse tider. Som et resultat vil vi få dette:

-85.1419,16.2190
-83.0558,16.1965
-83.0786,14.2661
-85.1649,14.2885

2. Endre koordinatsystemet i Microstation. Dette er slik at vi kan legge inn punktene i det formatet.

arbeid på forskjellige områder utmDet er gjort med: Verktøy> koordinatsystemer> master

Her velger vi det første ikonet (rediger master) og vi indikerer at koordinatsystemet er geografisk. Hold alltid DAG WGS84.

Deretter velger vi alternativet fra samme panel Master og vi beholder. Systemet vil stille oss noen spørsmål, for å sikre at vi vet hva det innebærer, aksepterer vi alle tre ganger. Fra nå av kan vi skrive inn koordinatene i breddegrad / lengdegrad.

arbeid på forskjellige områder utm3. Skriv inn koordinatene. Dette, for å være få poeng er gjort via keyin; aktiverer kommandopunktet, og deretter fra tastaturet skriver vi:

xy = -85.1419,16.2190

arbeid på forskjellige områder utmVi gjør det samme for andre:

 • xy = -83.0558,16.1965, skriv inn
 • xy = -83.0786,14.2661, skriv inn
 • xy = -85.1649,14.2885, skriv inn

Hvis du ikke vil bryte kokosen, kan du lagre dem i en txt og importere dem med kommandoen som er gjort for det.

Georeferere bildet.

arbeid på forskjellige områder utmResultatet av å legge inn poengene er der, på begge sider av sonegrensen.

Det eneste vi gjør nå er å laste bildet. Dette gjøres fra rasteret lederen, noe som indikerer at bildet skal lastes interaktivt og viser det øvre venstre punkt og deretter nedre høyre.

Der har de det:

arbeid på forskjellige områder utm

Hva skjer med plottene:

Noe lignende ville skje med egenskapene som er delt av sonen grensen; Det som gjøres er at kryssene konverteres til geografiske områder for å få en enkelt distribusjon. Et ideelt sted er å løfte punkter ved å konfigurere GPS for å fange geografiske koordinater.

17 Svar på "Hvordan arbeide i grensen til to UTM-soner"

 1. Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hva du opptar.
  Hvis det faller mellom to soner, må du revurdere det ved hjelp av geografiske koordinater, breddegrad / lengdegradstype.
  Hvordan har du opprinnelig dem?

 2. JEG HAR ET PROBLEM VENNLIGST EN PLOT ER MELLOM TO OMRÅDER: 17 18
  Jeg vet ikke hvordan man løser det
  På området må jeg erstatte det som
  KOORDINATERNE PÅ GOOGLE HEART Jeg vil kopiere til ekscelen er gjort LABORIUS DET ER NOGEN MEGET SNART DU TILLER TAKK NÅGONSIN
  AAGRACIAS

 3. Et alternativ er at du sender dem til Google Earth, og der sjekker du det ved å aktivere gradenettet. Hilsen landet til innsjøer og vulkaner; når vi passerer dit spiser vi en stek.

 4. Jeg har følgende problem
  Jeg har koordinater i XY-format, noen av disse faller i 16 ZONE, men jeg mistenker at andre faller i 17 ZONE, hvordan kan jeg vite hvilken ZONE de er fra?

 5. Jeg wgs84 severdigheter 17N og jeg vise dem i en form rundt om i landet på WGS 84 17 Sør-området, prosjektet i ArcGIS 10.2 får jeg feil, takk for hjelpen
  hilsen

 6. Utmerket teknisk utdannelse, håper jeg å fortsette å lære denne kunnskapen til å deretter kjøre gjennom sine programas.Les jeg sende nødvendig konsultasjon på forhånd og ønsker dem suksess er den høye teknologien som brukes til geodesi og topografi.

 7. Det er uunngåelig.
  Du kan endre den falske øst, slik at den sentrale meridianen er i en lengde som lar deg ha alt i samme stripe. Med den ulempen at koordinatene dine endres.
  Den andre måten er å jobbe i breddegrader og lengderetninger.

 8. Venn Jeg jobber i Arcgis 9.3, du vet hvordan jeg kunne bytte til bare ett område.

  Tusen takk for din hjelp

 9. Hallo venn, kan du hjelpe meg, jeg har forminformasjon fra studieområdet mitt i to forskjellige områder 17S og 18S, de er i samme WGS84 referansesystem. Dette gjør at informasjonen er en forskyvning på grunn av å være i forskjellige områder, og jeg trenger at de bare skal være i 18S.

  Gratulerer med bloggen din

  Andrea-Ecuador

 10. Gammel god bloggen din, men så mye reklame er alle redd, det ser ut til at du er desperat, jeg vet at du ikke kommer til å godkjenne meg, før det var kvalitet, men regningene endret forestillingen om ditt «arbeid».

 11. Jeg vet ikke Det ville være nødvendig å bevise at bildene kan ta med seg egne fremskrivninger, men når du lager et nytt distribusjonskart kan det være i geografiske koordinater og bør derfor reprojiseres mens du er på farten.

 12. Og i Manifold, som du kan kombinere to ortofoto (den PNOA, UTM) med forskjellig Huso?
  takk

 13. Hei sannheten er at forklaringen er veldig bra, men jeg vil gjerne skrive en artikkel om hvordan å jobbe i en overlappingssone.

  Problemet jeg har er q q mitt land BOLIVIA dette tre sone 19, 20 og 21 og jeg koordinere de fleste av disse er i gang 19, men en del av det inn i sonen 20 (overlappende område).

  Det jeg vil spørre er at jeg måtte jobbe i begge spindler eller bare i en enkelt spindel.

  Takk på forhånd for samarbeidet ditt og sannheten om at siden er veldig bra, takk for samarbeidet ditt igjen.

 14. Jeg antar at du snakker om data uten georeferens. På samme måte tilordner du dem et referansepunkt og flytter dem, de som faller i den andre sonen forvandler dem til breddegrader og lengdegrader.

 15. Dette er en god måte å jobbe på, MEN DET ER EN DETALJER, da du justerer overlappingspunktene når du har gjort det med en elektronisk teodolit

 16. Dette er en god måte å jobbe på, MEN DET ER EN DETALJER, da du justerer overlappingspunktene når du har gjort det med en elektronisk teodolit

 17. At en slik venn gratulerte ham på bloggen sin, det er få mennesker i dette universet som deler deler av tiden sin til støtte for kollektivet i de forskjellige applikasjonene landmåling og sivilingeniør, og jeg har fulgt problemene du spredte gjennom dette mediet i noen måneder , deler av dem har tjent meg som verktøy i kort tid, siden jeg i arbeidssaker opplever meg selv som en kadist og som mitt spesielle uavhengige aspekt har jeg en totalstasjon SOKKIA 630RK, og selv om det på grunn av min arbeidslønn forhindrer meg i å dedikere meg til topografien alltid Jeg leter etter emner som holder meg oppdatert på alle kartografiprodukter og anleggstekniske produkter, bra for ikke å forlenge meg selv sier jeg farvel.

  Atte: Emerson Marin
  Venezuela, Anaco Edo. Anzoategui.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.