Et annet prosjekt er gvSIG

I dag har jeg hatt et møte med grunnlag av stor betydning i den sentralamerikanske regionen, og det har gjort meg veldig glad for at de har inngått forpliktelse til å fremme gvSIG for kommunalt bruk.

Jeg refererer til en kommunal utviklingsorientert stiftelse, en institusjon som har eksistert siden 1993 og har utviklet prosjekter i den mellomamerikanske regionen. Jeg lærte om dem for noen år siden, da de jobbet med USAID-midler for å fremme modernisering av kommunale prosesser, som inkluderte økonomiområdet, matrikkelen og noe arealplanlegging ... selv om de gjør mye mer enn det.

Denne stiftelsen utviklet på nittitallet et verktøy kjent som Municipal Integrated Information System (SIIM) som inkluderte moduler for bruk av avdelingene Budget, Treasury, Tax Control, Accounting and Land Registry, selv om det også inkluderte andre. I de årene bygde et monolag på Visual Fox og rudimentære lenker til ArcView 3x via råformfiler.

Nå har jeg sett versjonen som de har migrert, gjør i henhold til deres administrerende direktør "Et komplett redesign”I det som kalles Advanced Municipal Information and Management System SIGMA. Systemet presenterer en flerlagsinfrastruktur, brukerlaget er helt nett, utviklet på .NET C # og med en MySQL-database som serverer dataene via asp fra en server med Windows Server 2003. Jeg har sett funksjonaliteten og det virker ganske interessant vi snakker om det senere.

sigma fundemun

Til dags dato har systemet minst 13 moduler, med sikte på å styre det meste av den kommunale aktiviteten på økonomi og skattesøknadsregisteret. Dette er modulene:

Element

modul

 • lagt
 • Integrated Taxpayers Registry
 
 • objekt
 • Catastro
 
 • affectations
 • Eiendom
 
 • Industri og handel
 
 • Offentlige tjenester
 
 • Ulike samlinger
 
 • befatning
 • treasury
 
 • Human Resources
 
 • Prosjekter
 
 • Regnskap
 
 • budsjett
 
 • Resultater
 • utøvende
 
 • ansvarlighet

sigma fundemun SIGMA er en redesignet versjon av det forrige SIIM var, med større konseptuell klarhet. I år vil vi falle sammen i syv kommuner hvor et av mine forsøk vil være å koble Manifold til denne plattformen, men jeg tror også at jeg vil søke å implementere kartografien til en kommune som starter fra bunnen av på gvSIG, klar over at disse menneskene vil kunne dra nytte av opplevelsen for å fortsette den i andre territorier.

Hittil er systemet funksjonelt på tabellnivå, men da jeg spurte dem hvordan de har gått med geometrisk styring, forlot de meg med god tilfredshet:

De vil jobbe med gvSIG.

For nå er en av guttene i grunnlaget tatt en mastergrad med Universitetet i Girona, jeg håper å knytte dem til den andre institusjonen som jeg nevnte tidligere for å fremme formidlingen av dette verktøyet for kommunal bruk, og i det lange løp hvem vet om vi sammen med dem fremmer gratis GIS-økter på nivå i den mellomamerikanske regionen. Jeg er ikke sikker på om de tør å bli med i III dager med SIG gratis som er nær, har jeg fortsatt et kommende møte med dem.

I den grad disse institusjonene involverer seg i bruk av gratis eller rimelige applikasjoner, vil vi ha bedre praksis og større bærekraft av prosjektene. Fra det jeg vet om dette fundamentet, som for øvrig er ideell, må vi snakke om de neste 10 årene fordi dets erfaring i mer enn 15 år med forenkling av prosesser og modernisering av prosedyrer er omfattende; så vi får se om de går rundt emnet.

2 svar på "Et annet prosjekt blir med gvSIG"

 1. Utmerket arbeid, gratulerer. Vi jobber med noen kommuner i El Salvador som er interessert i å implementere SIGs. Vennligst ta kontakt

 2. Jeg er en student av miljøledelse i Venezuela og jeg encaminanado bruke denne programvaren på et prosjekt for min kommune, i denne forbindelse vil jeg gjerne se mer informasjon om dette utmerket inicitiva for enkel referanse i min studie vil være svært nyttig for meg og takk på forhånd !!!!

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.