4 viktige øyeblikk i Geofumadas historie

- Vi burde ha en blogg ...

Sjefen min (HM) sa, med blikket koblet fra denne verden. Jeg syntes synd på at jeg ikke kjente ordet som en 73 år gammel mann hadde nevnt før den stædig klagen min om hvorfor de koblet fra Internett til kommunene som gjorde matrikkelvedlikehold. Mer enn han sa med sin naturlige måte å beskrive en scene 25 år frem i tid og grunnen til at han alltid syntes å være trone med en astral versjon av virkeligheten.

Mitt møte med ordet Blog.

Det var mitt første møte med ordet bloggen i september av 2005, selv om det hadde vært tygget i flere år i verden av bloggede digitale forfattere.

Så gikk jeg på jobb i Guatemala og der tok jeg opp saken igjen. Da var Blogger en mindre enn deprimerende versjon, med noen få maler i lyse toner. Jeg hadde litt problemer med å forstå deres funksjoner bare fordi de var få, med et par netter jeg Flick den opprinnelige ideen om å skrive om CAD / CAM-teknologi i det eneste Exorcist stilen han visste.

Men stresset av å ikke ha nok argumenter ingen anelse om hvor mange som kan være interessert i å lese, jeg stoppet problemet etter fire kjedelige elementer og begynte en lydig til melankoli å forlate landet med nesten fast beslutning om ikke å komme tilbake i lang blogg. Så jeg tok min timeplan og skissere mulige 25 titler novelle som kan følge min nostalgi for de ensomme netter. Han begynte å skrive på kjøkkenet, ledsaget av en tysker som visste bare si takk når han servert et glass væske som jeg tilberedt med ferske cashewnøtter trær som huser selskapet hadde leid utenlandske ingeniører. Så prøvde han en tale på engelsk, men denne skandinaviske Takket tørke sa og snudde for å sluke på sin bærbare.

Det var lett å skrive historiene, var det bare å gjøre det læreren femte klasse sammensetning spurte meg, med noen litterære preg min skrive klassen min freshman året på college. Alt fløt så fort at jeg skrev en historie nesten daglig, etter min mening det beste som hadde skjedd år senere selv da jeg så en profesjonell redaktør til å fungere jeg innså at stilen er komplisert, slik som kan gjøre oss mister naturlig inspirasjon. Kanskje det var godt ikke å vite, fordi mine historier kom som avrenning til liten krets av venner som likte og spesielt lands av at kostskole der et par år med min oppvekst at ruminated en jeg gikk, igjen og igjen med påfølgende ankomst av nettverk sosiale.

Da jeg nådde 25 artikler, publiserte jeg den på trykk og ga ut så jeg ikke ville skrive mer med mindre det var en spesiell forespørsel. Noen ganger har jeg resirkulert dem her.

Mitt første møte med WordPress

du egeomatesJeg var alltid redd for WordPress, jeg hadde vanskelig for å komme forbi redigeringen av wp-config.php og da visste jeg ikke hvor jeg skulle gå. Ved hjelp av en meksikansk venn klarte jeg å installere den og laget mine første pininos med en hybridversjon mellom teknologiske innovasjoner og nettblogging. Jeg skrev tider for meg selv, tider for andre i Serturista y Blogingeniería... Inntil Francisco la merke til at han skrev mer for meg og nesten sparket meg.

Det var et interessant stadium i livet mitt, der mistet jeg frykten for css-stil, for å rote til .httaccess, for enkle php-oppgaver og andre akronymer som kom om et par måneder: topptekst, sidefelt, bunntekst, metatag, cms, xmlrpc , css, atom ... en hel liste har aldri avsluttet.

Til slutt snakket jeg om Google Earth, noen webkartapplikasjoner, men det var veldig vanskelig for meg å skrive for et publikum som de jeg hadde beundret i årevis: Cartesia som eksisterte fra 2001 og GabrielOrtiz fra 2003.

En dag i 2007 kunngjorde Tomás, skaperen av Cartesia at han hadde bygget Cartesians på WordPress MU, og alle som ønsker å ha en blogg om geomatikk er velkomne. Da hadde jeg allerede kommet tilbake til landet mitt på utlån og startet et prosjekt som antydet unnfangelsen av en flerbruksmatrikel under tilnærming fra felleskommuner.

Geofumadas.cartesianos.com

Å velge Geofumadas som navn var enkelt. En av mentorene mine (JJ) ringte meg innimellom for å sitte foran et ovalt bord, og mens jeg rengjorde Formica-brettet med et viskelær sa han:

- Kom igjen, la oss røyke en kaffe med romlig smak.

Etter å ha skrevet litt på tavlen, sendte han meg med diktet for å konvertere det diagrammet til en brukbar rutine for matrikkelforløpet. Jeg endte opp med å kalle det inspirerende øyeblikket «Geofumar»Og da jeg begynte å installere nettstedet som het navnet.

Jeg må være ærlig at da trodde jeg ikke at jeg skulle bli det jeg er nå. Begynnelsen var ganske ydmyk, flere av oss tok Tomás 'invitasjon, men få fasthet til å skrive med obsessiv disiplin. Så naiv var min følelse av at nettadressen til å begynne med var galvarezhn.cartesianos.com, som alle andre første sider der forfatteren prøver å markere navnet sitt i stedet for et merke; selv om overskriften alltid var Geofumadas. Etter en stund var det nødvendig å gi den videre til geofumadas.cartesianos.com.

Bli sitert et par ganger i forumet Cartesia motiverte meg selv utfordret meg mer kritikk fra noen som rost mine gode intensjoner, men spurte min sporadiske slark, uskyld sammenheng og utøvd litt selvsikkerhet. For dem må jeg ta mer alvorlig utfordringen med å skrive for en globalisert verden uten å glemme at jeg har en UTM-koordinat, en familie, noen venner, en jente og en blogg.

Tiden fikk statistikken til å vokse, WordPress ble vennligere, med plugins og temaer som Tomás goodwill var umulig å holde rede på med kartesere. Jeg kjøpte domenet geofumadas.com, men jeg nektet å forlate Cartesianos, mer ut av takknemlighet til Cartesia enn for de 45 besøkende av kvalitet som hjemmet ga meg. Muligheten oppstod imidlertid da WordPress MU kunngjorde å stoppe utviklingen for ikke å duplisere innsatsen til WP Multi-nettsteder, så jeg spurte Tomás om Cartesianos ville dra dit.

- Hvis bare du og Tux skriver-. Han fortalte meg.

Så jeg forsto det som en tillatelse til å gå til Geofumadas.com.

Tomás og Geofumadas.com

geofumDet tok 6 år for meg å møte Tomás personlig. Vi hadde snakket lange avsnitt, selv om det alltid var om emner kryptert etter OGC-standarder. Men etter tre turer til Europa, all frukten av bloggen, bestemte jeg meg for å stikke innom Spania for å tygge på duken og besøke noen fans.

Det var morsomt at jeg, som snakket mye om kart, mistet og ønsket å vite hvordan T-banen og iPad-en min fungerte. Cartesia.org-grunnleggeren satt ved sitt skarpe glassbord, iført en brunfarget frakk og godt polerte tøfler som fikk ham til å se ut som alt annet enn en landmåler. Da han reiste seg, kunne jeg se at han var høyere enn jeg trodde, stemmen hans stemte ikke med den aggressive moderatoren i forumene i hans faste posisjoner foran COITT selv om hans ånd av gode mennesker jaktet nøyaktig med bildet av Peter Parker i episoden av Green Goblin.

En jente fulgte meg dit; I dag gjør det meg trist å fortelle det fordi vi glemmer at jeg sendte sms på slutten av bordet til sulten sprakk etter nesten to timer med å snakke om Pleiades-bilder, rettskriving og omfanget av ZatocaConnect. Vi beklaget for første gang, og vi gikk til hjørnet for å spise, vi så henne igjen til vi ventet på vaniljesaus til dessert og denne gangen var det Thomas som ba om unnskyldning.

-Med vennlig hilsen, hvor lei jeg er. Sa han, med mer karisma.  Men med denne mannen har vi aldri snakket.

-Hvordan ikke, det viser. Hun sa å trekke sine røtter i et karibisk ærlighetsmil.

Og så dro vi tilbake for å fordype oss i samtalen, vi snakket om barna mine hvis bilder har vokst i lenkede artikler på bloggen, også deres inntil vi av respekt for arbeidet kom tilbake til Infoterra-kontoret. For å si farvel ga jeg et kompliment i formatet av den tredje unnskyldningen til jenta som begynte å svette sinne i piksler.

-Du må vite at halvparten av mine prestasjoner skyldes Tomás.

Og han tok det av med fenderens dyktighet.

-Og da han var kjent og stor, forlot han kartesianer.

Loren var verdt øyeblikket, vi ga hverandre en klem og da gikk jeg for å kompensere min sorg ved å turnere Toledo med jenta som ikke ønsket å være en guide etter at et par brasilianske venner kom til oss.

Konklusjon

du egeomatesJeg må fullføre denne artikkelen fordi 43,000-føttene er ferdige, og de har bedt oss om å slå av de elektroniske enhetene, så jeg vil konkludere så kort som mulig.

Mer enn øyeblikk har de vært mennesker: HM, JJ, Tomás, de har vært betydningsfulle mennesker i denne episoden som jeg bare har oppsummert her i korte trinn. Men ruten er lengre, og det er mer betydningsfulle mennesker enn jeg har møtt gjennom denne bloggen. Noen av dem samarbeider med meg, andre leser knapt overskriftene, andre kommer til slutt tilbake for å se om en pigg som virker kjent faller av og andre opprettholder permanent kontakt via Skype, mail eller sosiale nettverk.

Å få 110,000 XNUMX månedlige besøk tok mye innsats, nesten alt ved prøving og feiling. Med tiden kom den internasjonale versjonen (eGeomate.com) som NG ble min psykolog med og de sosiale nettverkene som frigjorde presset for viktige overskrifter. Jeg tror på demokratisering av kunnskap som andre startet før meg; nå setter jeg pris på hjertligheten som GabrielOrtiz og Cartesia tok imot meg, dette og mer motiverte meg til å ri Z! Plasser til i stedet for å konkurrere om annonsører, samarbeid.

Jeg har sett mange ideer komme og gå, noen for gode til å dø for. WordPress og gvSIG har vist meg at Open source-modellen er like lovende som proprietær programvare, og at vi må kjempe for den, med den og noen ganger mot den. Hver gang det kommer en ny blogg med navnet på hovedforfatteren, blir mitt håp gjenfødt at en annen om 6 år kan føle dette lykkelig. Fordi jo mer vi er som lever sammen i dette økosystemet, jo mer bærekraftig er den spanske konteksten enn geofuma gml, men lever utstrålingen av melankoli, som er inspirert av andres suksesser og tåler ikke-kontekstuell sarkasme.

Så muntre opp. Hvis du en dag startet en blogg, et forum eller en side, ta den tilbake. Hvis du har planer om å åpne en ny, fremover er det plass til alle.

3 Svar på "4 viktige øyeblikk i Geofumadas historie"

 1. Hilsen venn Mauricio
  En avklaring Skaperne av Cartesia.org gabrielortiz.com og georumadas.com er vi forskjellige mennesker.

  Flott arbeid Gabriels.

 2. Hei Gabriel, nå jeg leser historien din, ser jeg hvordan hele karrieren din har vært, som jeg har fulgt for å være på nivå med min.

  Tilbake i 2005 jeg foretok gå inn i denne fantastiske verden av GIS, spesielt ved økningen av frie teknologier og fordi internett og løse hendelser rundt meg tillot meg.

  Forum Ortiz, Cartesia, gvSIG, Kosmo, etc, etc, var steder hvor vi er enige ved flere anledninger, men jeg var mer virkelige verden, ærlig jeg ikke liker å tilbringe mye tid i den virtuelle verden, i dag hevder at holdning, men jeg anser at det å ha litt tid jeg kan dedikere disse linjene for respekt og beundring som jeg alltid har hatt mot deg og geofumadas.

  Jeg tror midten av 2007 / 2008 ønsket å gjennomføre noe sånt som en blogg, dette for å snakke med deg om, men det virkelige liv tok meg helt bort, bør vie til krevende oppgaven med omsorg for en veldig spesiell person, men jeg fortsatt gjøre, så jeg tviler på CV ideen om å opprettholde en blogg

  Endelig skulle ha gjort i utgangspunktet ønsker jeg å gratulere deg, jeg vet din innsats har blitt godt belønnet og vil fortsette så lenge jeg kan lese deg, jeg blir opprørt noen ganger ved foristas som liksom kritiserer deg, men din Vel, du har kjent hvordan du kan dra nytte av dem for å forbedre, i dag er det ingen tvil om hvor hyggelig det er å lese og følge trinnene dine.

  En klem søster, hilsener fra Venezuela ...

  Mauricio Márquez

 3. Hei, god morgen.
  Jeg har fulgt reisen din siden Cartesia, da txus, du og andre, benyttet seg av Cartesia for å skrive bloggene dine.
  Din blogg har alltid virket fantastisk, det har vært en behagelig og hyggelig måte å være oppmerksom på nyheten om vårt yrke.
  Historien jeg nettopp leste, fant jeg på å røre og viser at bak en blogg er det folk på gata med impuls og illusjon av å telle og dele kunnskap.
  Gratulerer med alle disse årene.
  En hilsen
  Juan Toro
  http://es.linkedin.com/in/juantororebollo

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.