Last ned UTM-rutenettet for 1: 50,000-ark fra ditt land

Arkene på 1: 50,000 27 er velkjente i kartografien i mange land, først ble de bygget med Datum NAD84 for Amerika. I dette tilfellet har jeg generert dem i WGSXNUMX; Det er galt å tro at de kan endres projeksjon bare ved å flytte en vektor som noen mennesker pleide å gjøre i små regioner.

Hvis du husker, før jeg hadde klatret opp i sonene, har jeg nå klatret på de samme sonene, men med retikkelen på bladene 1:50 000, noe som gjør avklaringen at det heter 1: 50,000 1 ark fordi dette er dimensjonen som brukes i noen land for utskrift av denne kartografien ville imidlertid det ideelle navnet være ark 30'1 »av XNUMX ′

bilde

Disse arkene er laget av de geografiske koordinatene og har en lengde på 1 '30 »med 1 ′ breddegrad, noe som gjør dem til rette segmenter som bygger buer som fra ekvator er lukket når de nærmer seg polen; som innebærer at det innenfor en sone ikke er en eneste vektor av disse som har samme helningsvinkel.

Dette er grunnen til at disse bladene skal bygges ut fra geografiske koordinater, la oss se dette eksempelet:

bilde

Bruke regnearket på høyre side av 14 området på den sørlige kysten av Mexico er ca 26,696 meter lang, mens på samme slutten, men på den atlantiske kysten tiltak 26,171 meter, som avsluttes ved høyere breddegrader.

Det siste året mitt var det nødvendig å opprette minst et par av disse områdene for å kunne forklare hvordan de fungerer på kartvekter. Så jeg måtte vende meg til det jeg hadde den gangen; og det gjør det forresten veldig bra:

Hvordan lage reticle

Bruke Manifold GIS er gjort i bare to trinn:

1. Lag et nytt lag

bildeFil / opprett / tegne

Så tilordner vi projeksjon, høyreklikker du på "tegning", "allo projeksjon", og jeg velger UTM, sone 16, Nord

2. Lag nettverket

se / Graticle

bilde

Jeg velger rutenettet til sone 16, som går fra lengdegrad 84 til 90, jeg lar det være negativt fordi det er vest for Greenwich. Så lenge breddegraden, fra ekvator og siden jeg ikke vil at den skal nå polen, velger jeg fra null til 72. Til høyre tildeler jeg hvor ofte jeg vil ha masken, som er dimensjonen til arkene 1: 50,000 1, disse måler i mitt tilfelle 30 Lengdegrad '1' og breddegrad 1 ': å skrive 30'1.5' Jeg deler 60 med 0.25 som vil være 1 grader og 60/0.166667 som vil være XNUMX grader.

Det gir meg også muligheten til å velge om jeg vil ha former (fliser), prikker, kryss ... Jeg velger linjer

så klikker jeg på knappen "opprett" og "ok"

Å lage de andre sonene er et spørsmål om å endre projeksjonen. Når UTM-sonene er konvertert til Google Earth, ser det slik ut (skjuler sone 16 som var den jeg opprinnelig opprettet).

Der kan du se det:

 • Mexico ligger i sonene 11, 12, 13, 14, 15 og 16. Alt på den nordlige halvkule.
 • Guatemala og El Salvador i 15 og 16 sonene
 • Honduras, Nicaragua og Costa Rica i 16- og 17-sonene,
 • Panama i 17 og 18 sonene
 • Colombia i 17, 18 og 19 sonene, med komplikasjonen som den har både på den nordlige halvkule og på den sørlige halvkule,
 • Peru i 17-, 18- og 19-sonene,
 • Bolivia i 19-, 20- og 21-sonene,
 • Argentina i 18, 19, 20 og 21 soner,
 • Chile i 18 og 19 sonene
 • Brasil i områder 18 til 25 på den sørlige halvkule og 19 til 22 på den nordlige halvkule,
 • Venezuela i 18-, 19-, 20- og 21-sonene
 • Uruguay i 21 og 22 sonene,
 • Paraguay i 20 og 21 sonene,
 • Ecuador i 17- og 18-sonene.

Dette viser UTM-sonene med det samme Europa-nettet, fra 27-sonen til 37-sonen; alt på den nordlige halvkule.

Hvis du ikke har GIS Manifold, kan du laste ned kmz-filen, som du kan åpne med Google Earth:

Last ned

Hvis du er interessert i å ha alle sonene, kan du i følgende lenke kjøpe en fil som inneholder alle UTM-sonene. Inkluderer sonene:

du kan få det med kredittkort eller Paypal

29 Svar på "Last ned UTM-rutenettet med 1: 50,000 XNUMX ark i ditt land"

 1. Det er ikke så enkelt fordi det ikke er et rutenett. På landnivå er de linjer der krumningen vises. Dessuten, hvis kartene ikke er i samme skala, er det vanskelig å lage en mal for å spore den.
  En måte kan være å lage en mal i gjennomsiktig plast, med rutenettet, sporet på et kart over INETER, og med dette kartet til andre kart, som er i samme skala. Jeg kunne lagt til dem nye triks for å identifisere punkter i geometrien av grensen hvor du kan identifisere kryss med parallell eller meridianer, og hvis det er for skolebarn, inkludert å ta over som sifuera et rutenett av horisontale og vertikale linjer (som ikke er)

 2. God natt fra Nicaragua, i prinsippet jeg lærer samfunnsvitenskap og som inkluderer undervisning i geografi av landet mitt, men jeg er glad i å vite hvordan jeg setter rutenettet på et trykt kart som ikke har, og jeg trenger å lære å vite prosedyren for senere overføre kunnskap til klasserommet. takk

 3. Du kan hjelpe meg; Jeg trenger denne typen rutenett for Guatemala.

 4. Jeg ber om hjelp til å vite hvordan jeg skal liste opp kvadranter i mitt land

 5. Takk for dataene, det tjente meg mye for mitt formål å forstå bruken av masker av soner.
  tusen takk ...

 6. Når du laster kml i google earth ser jeg ikke rutenettet bare en horisontal linje ...

 7. Takk, venn! Det var akkurat det jeg lette etter, klemmer fra Argentina

 8. Klar, der kan du laste dem ned.
  17 til 25 på den sørlige halvkule i kml-format er inkludert, bortsett fra en dxf-fil.

  En hilsen

 9. Mmm, det skal jeg huske, forhåpentligvis er det ikke i de samme stressforholdene som dette innlegget var. Bare å huske at det gir meg frysningen.

 10. Hilsen kunne du klatre på rutenettet på den sørlige halvkule, takk

 11. Eksemplet som jeg viser deg i dette innlegget er gjort med Manifold GIS, og det kan eksporteres til kml.
  Du kan definere hvor mange grader eller hvor langt i meter, og hvis du vil lage linjer eller former.

 12. HI, jeg ønsker å lage et .kml-nett med spesifikk avstand (f.eks. 1.25 grader x 1.25 grader, 1 × 1 osv ...). Jeg prøvde å bruke zonums online programvare, og det fungerer ikke for meg.

  Ethvert annet verktøy du kan bruke?

  Takk

 13. Hvordan kan jeg visualisere disse maskene i autocad, min venn?

 14. Jeg arbeider med to plattformer MAPINFO 10.5 samt ArcGIS 9.3 men det siste jeg hadde problemer med ArcGIS 9.3 og 9.2 i ulike maskinene når GEORREFERENCIO et raster Dette reddet den med georeferering MEN når jeg gir eiendommen ikke ME ERKJENNER NINGUAN COOREDENADA STEDS og ikke bli Dette problemet skal noen ville gjerne vite om KAN HJELPE

 15. Hei g!, Du kan hjelpe meg å eksportere mine filer til kml, jeg prøver å endre koordinatsystemet med Bentley Map, men i mitt land er El Salvador i kvadrant 16, men da det er lite, jobber vi med en deling av kvadranter, hvordan kan jeg gjøre i dette tilfellet, siden jeg eksporterer, faller filene i Stillehavet mot meg, som en kilometer og en halv mot sør. Takk

 16. Min kjære venn, du vil ikke ha et raskt sivilt kurs 3d siden det er den jeg snøffer for øyeblikket
  veier, tunneler, vannkraft
  Hvis du kan hjelpe meg, takker jeg på forhånd
  bandido_vallejo_1955yahoo.com
  fra kaos av Mexico df

 17. Og om den fjerde valgurnen er litt merkelig ting, jeg ENIG I høringen og Grunnloven er Reforme (som har brutt flere ganger), men ønsker ikke å videreføre dagens PRESIDENT I SKAP

 18. Jeg sender allerede dokumentene som jeg har håpet å tjene, jeg kan hente dem og hjelpe mange kollegier

 19. Jeg har allerede sendt den for å laste opp

 20. Honduras; 16 og 17, selvfølgelig er det det.

  Hilsener til den fjerde stemmeseddelen, hehe

 21. Maestro Alvarez, jeg er fra Honduras. Er nettverket der?

 22. Jeg trenger dette programmet og CAD 2009 fordi jeg er en student av projektiv design, er et veldig bra kurs, jeg gjør, men jeg mangler CAD program og det koster meg mye asentuar kunnskap om mangelen på disse programmene, jeg vil gjerne fordi de har meg så mange prograna i fri Foma, envienmen kan CAD og Maya later 1: 50,000 å studere, jeg minne deg om at jeg er arbeidsledig og alt jeg har å passere dårlig vær arbeidsledighet er å studere, det er mine beste ansiolitico.muchas takk for å hjelpe meg!

 23. TAKK, DET ER ET GODT BIDRAG ……………………….

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan kommentardataene dine behandles.